maandag 7 maart 2016

Binnenkort in Aalten

Gerjon Gijsbers en Hans de Beukelaer |  foto © Leo Van der Linde

De eerste ‘Avond van de Boekenweek’.
Het Achterhoeks Kunstcafé is zo af en toe trendsetter in de Achterhoek, deze keer tijdens de Boekenweek van 12 t/m 20 maart. Nu met de eerste ‘Avond van de Boekenweek’ in Aalten, om meer aandacht te geven aan boeken, schrijvers, uitgevers en boekwinkels.
Woensdag 16 maart om 20.30 geeft wethouder Henk Rijks de aftrap voor deze avond in Café Schiller, Prinsenstraat 4 in Aalten. Hij weet als geen ander hoe fijn het is om te lezen en te vertellen. Een avond met het jonge aanstormende schrijverstalent Gerjon Gijsbers. Een roepende in de woestijn, ontdekkingsreiziger, allround amateur avant la lettre, zoals Gerjon Gijsbers zichzelf omschrijft. Hij zal enkele van zijn verhalen ten gehore komen brengen. Een jonge schrijver met nu al een breed publiek, dat hem als trouwe fans volgt en bewonderd. Zijn laatste boek bestaat uit verzamelde radiogollems met de titel 'Ik keek naar boven en had geen idee'.
Hans de Beukelaer is de drijvende kracht achter Uitgeverij Fagus. Hans is ook liefhebber van kunst en de persoon achter de kunst, daarover is veel te vertellen. Neem bijvoorbeeld het boek over beeldend kunstenaar Jo van Dreumel ‘Le Caillou-qui-bique’ een prachtig verhaal om te lezen. Over Piet te Lintum maakte hij een boek met schat aan informatie. Ook De Beukelaer is deze avond van de partij om een en ander te vertellen.


Hans Mellendijk leest voor, o.a. in het dialect voor en zo hoort het ook in de Achterhoek, het dialect moet blijven voortbestaan. 'Tante Rikie’s onmundig mooie verhalenboek' is mede-geschreven door Hans en bevat 22 hedendaagse kinderverhalen in het Achterhoeks. Mellendijk bruist van de ideeën als het gaat om schrijven en dichten. U heeft vast wel eens een van zijn columns gelezen in De Gelderlander.
Ankh Gussinklo bekend van het 'Aaltens Kwartierken'. In boekvorm is een selectie uit de columns van ‘An o Niem / een antal uutgeleazen stukskes van Sien o Niem’ uitgegeven. Zij kan routinematig achter de lessenaar klimmen en vertellen en vertellen….
Na afloop van de voordrachten is het mogelijk om boeken aan te schaffen en na te praten over deze bijzondere ‘Avond van de Boekenweek’ in Café Schiller.
Het Achterhoeks Kunstcafé heeft in de afgelopen vier jaar een aardige bekendheid gekregen met haar avonden op het gebied van kunst en cultuur. Op deze laagdrempelige avonden is iedereen van harte welkom in Café Schiller. Wilt u meer weten over de verschillende avonden die georganiseerd worden, kijk dan op de website: www.achterhoekskunstcafe.nl voor het programma van 2016 en de informatie over kunst, cultuur, exposities en cursussen in de Achterhoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten