zondag 16 augustus 2015

Ondertussen op De WildenborchLouis' Bolinder - Munktell is ook opgenomen.

Bertje van Delden

De Wildenborch | Louis Radstaak en Hans Mellendijk 

Vanmorgen werd het boek Dichter bij de Graafschap gepresenteerd.
Voor de laatste keer dit jaar ging de tuin op de Wildenborch open om bezoekers in de verstilde tuin te ontvangen. De dahliaslinger lag er uitbundig bij, de bloemen in de borders nog mooi op kleur en de pauwhanen paradeerden staartloos tussen dit alles door. Het publiek schuilde onder dropplend loover> binnen in de tuinkamer.

Speciale aandacht aan de 175e sterfdag van de bekendste bewoner van de Wildenborch, de dichter A.C.W. Staring. Om ca. 11.30 uur werd ter gelegenheid hiervan het eerste exemplaar  aangeboden aan nazaat Winand Staring.

In de prachtig door Nijstad & Beumkes vormgegeven bundel schetsen gedichten, zeer korte verhalen en foto’s een actueel beeld van het gebied waarin de dichter Staring destijds vertoefde. Tijdens de aanbieding van het boek werd gemusiceerd en gezongen uit een liedboek met door Staring geschreven en deels door hem gecomponeerde zangstukken. Enneke Schekman en Esther Scheerder, samen het Duo Mezzo-Piano, vertolken deze liederen waarschijnlijk voor het eerst sinds de dagen van de grote dichter. 

Laurens Hoevenaren, Anneke Buys, Bertje van Delden, Merel HubatkaDick van Welzen en Jacobus Trijsburg droegen hun bijdrage voor. Ik droeg Schuldige weide voor, één van de drie opgenomen gedichten. 
Kijk voor meer informatie over de Wildenborch op www.wildenborch.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten