zondag 3 december 2023

melsmuziekmozaïek en buitenspel

Kom terug, Rosa | Tröckener Kecks
'We reden zonder handen aan het stuur langs het zwembad en zongen luidskeels "Kom terug, Rosa' van de Tröckener Kecks. Tegen die Amsterdamse band zouden we voetballen met een team van de Bliksem, die middag. 's Avonds zouden de Kecks optreden in De Bliksem, zoals ze vaak deden in die dagen.'

citaat uit BUITENSPEL | Ap Dijksterhuis | De Geiten Pers 👉 | Brummen | 2023 



De in Leuvenheim opgegroeide Ap Dijksterhuis is psycholoog en auteur. In zijn novelle Bart en in de dit jaar bij Prometheus verschenen roman Vader gebruikt hij veel Brummense elementen.

Buitenspel verscheen als 46ste publicatie van De Geiten Pers. Het verhaal is gesitueerd in de jaren tachtig in Leuvenheim, Brummen en Broek, waarbij jongerencentrum De Bliksem een grote rol speelt. Het is de eerste uitgave die is ontstaan in nauwere samenwerking met Jan Arend en Christine Teunissen van boekhandel Bosman Primera in Brummen.


Na een valse start in 2020, komen de Nederlandse olympiërs dit jaar eigenlijk in actie bij de Spelen van Tokio. En dan hebben ze natuurlijk een strijdlied nodig. Daarom schreef Rick de Leeuw van de Tröckener Kecks een nieuwe tekst op hun hit “Met Hart en Ziel”.

Kijk Matthijs Gaat Door hier terug: https://www.npostart.nl/BV_101404467

Muziek: Rick de Leeuw, Sven Hammond Big Band Origineel: “Met Hart en Ziel”, geschreven door Tröckener Kecks, uitgebracht door Ariola | Matthijs van Nieuwkerk ziet om in verwondering. Met humor, muziek en andere verrassingen. En stelt af en toe orde op zaken door wat prijsjes uit te reiken. Met muziek van de Sven Hammond Big Band.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten