vrijdag 14 juni 2013

Ondertussen bij Dichters in de Prinsentuin

Editie 2010

Vandaag zijn de namen dan officieel bekend gemaakt, en ja wie zien we daar bij de M. Ik maak dat weekend een mooie dubbelslag want vrijdag en zaterdag sta ik met Bert Scheuter en Ferdi Joly in de Tipi van de Theaterweide op de Zwarte Cross. Eerst Groningen de dagen erop Lichtenvoorde. Het kan niet op.


INTERNATIONALE EDITIE: LAND DER HORIZONTEN
Dichter im Prinzengarten findet in einem öffentlichen Renaissance-Garten aus dem Jahr 1626 im Herzen der niederländischen Stadt Groningen, statt. Von Mittwoch, 24 Juli bis Freitag, 26 Juli.

Dichters in de Prinsentuin is één van de populairste poëziefestivals van Nederland. Bijzonder is dat bijna het hele programma zich in de open lucht afspeelt. In de prachtige renaissancistische tuin achter de Prinsenhof. In het hart van de stad Groningen. De meeste programma-onderdelen zijn vrij toegankelijk.

Poets in the Prince's garden is one of the most popular poetryfestivals in the Netherlands. It stands out amongst other festivals because it is held in open air. The program is beautifully set in the 16th century originated Prince’s Garden in Groningen. Free entrance.
Houd deze website in de gaten, 'like' ons op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van alle nieuwtjes.

[14 juni] BEKENDMAKING DICHTERS

Dichters in de Prinsentuin verlegt zijn horizon en organiseert eind juli de eerste internationale editie. Onder de noemer Land der Horizonten: dichters uit Hanzeland halen we de eens zo nauwe banden met de Hanze weer aan. Van 24 t/m 26 juli kunt u de volgende Nederlandse, Vlaamse, Duitse, Deense, Poolse en Estische dichters beluisteren en ontmoeten:

Vahur Afanasjev (EE), Obe Alkema, Mischa Andriessen, Tina van Baren, Gerard B. Berends, Dien L. de Boer, Jan Bos, Sarah Bosetti (DE), Hans-Herman Briese (DE), Michelle Brouwer, Loren Brouwers, Christa Bruns (DE), Gerd Constapel (DE), Aldert Jan van Dijk, Jan-Willem Dijk, Nico Dijksterhuis, Serge van Duijnhoven, Hanneke van Eijken, Evy van Eynde (BE), Vicky Francken, Julia Fiedorczuk (PL), Hélène Gelèns, Wouter Godijn, Fieke Gosselaar, Etwin Grootscholten, Lloyd Haft, Niels Hav (DK), Klaas Knillis Hofstra, Daniël Hoth (DE), René Huigen, Michael Hüttenberger (DE), Tjitske Jansen, Marte de Jong, Emiel Joormann, Freda Kamphuis, Sabine Kars, Stien Keunen (BE), Esther Kinsky (DE), Bernke Klein Zandvoort, Nadja Küchenmeister (DE), Jelmer van Lenteren, Gerry van der Linden, Erik Lindner, Hans Mellendijk, Laura Mijnders, Joost Oomen, Tim Pardijs, Kasper Peters, Marion Poschmann (DE), Alexandre Popowycz (BE), Gerda Posthumus, Mathilde Schelin (DK), Norbert Scheuer (DE), Karl Martin Sinijärv (EE), Dariusz Sośnicki (PL), Pauline Sparreboom, Mustafa Stitou, Tonko Ufkes, Leonie Veraar, Rosan Vloedgraven, Aloys Vonckx (BE), Brigitte Schulz van der Wal (DE), Anneke Wasscher, Hanne Wilzing en Adam Wiedemann (PL). 

[8 mei] OP REIS MET DICHTERS UIT HANZELAND
Dichters in de Prinsentuin 2013 krijgt een wondermooi programma. In juni maken wij de namen van de deelnemende dichters bekend. 
In samenwerking met het Peter de Grote Festival brengen we twee “reisprogramma's” waarin naast poëzie ook muziek zal klinken als begeleiding op uw queeste. Over 'Van Groningen tot Novgorod' berichtten wij eerder al. Novgorod ligt nu binnen handbereik! Joost Oomen kan zijn 'koffers' pakken voor de reis en bereid zich daarop met zijn muzikanten en dichters voor.

De voorstelling 'Van Groningen tot Novgorod' zal op vrijdagmiddag 26 juli van start gaan in de Groningse Prinsentuin omstreeks 15.00 uur. Neem uw reisbagage mee. We zien u graag, tot dan!

Een tweede reisprogramma wordt gemaakt door dichter Leonie Veraar en multitalent Emiel Joormann. Zij maken voor u een programma dat u kunt beleven op een rondvaartboot in de Groningse grachten. Omdat daarvoor beperkt kaarten beschikbaar zullen zijn is het zaak tijdig te reserveren.

TERUGBLIK OP EDITIE 2012

De zon leek speciaal voor Dichters in de Prinsentuin tevoorschijn gekomen. Dus werd er water uitgedeeld tijdens de poëziewandeling, wuifden dichters zich koelte toe met hun bundels en was het voor luisteraars goed toeven in de lommerrijke loofgangen. Onze dank aan allen die hebben bijgedragen aan deze prachtige vijftiende editie van het poëziefestival, in het bijzonder natuurlijk aan de meer dan tachtig dichters die hun werk ten gehore brachten voor ca. 1950 bezoekers!
Voor wie nog even wil nagenieten en voor wie er niet bij kon zijn, hier enkele online sfeerimpressies: reportages van Radio 1 en OOG Radio en TV, een hele serie - mèt veel foto's - op Tzum.info (over de woensdag, donderdag, vrijdagmiddag, en de slotavond) en een verslag op Ooteoote.nl (Lowlands van de letteren?). 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten