donderdag 30 november 2023

Ondertussenin Bredevoort | REGELCIRCUS #3

Van 27 oktober t/m 24 december 2023 presenteert kunstenaar Eva Blaak Regelcircus #3
in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. Elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11 en 17 uur ben je van harte welkom om het werk te bekijken.

Regelcircus #3 1


Een 'environmentale' installatie van jewelste. Ik was zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat. In juni schonk ik Eva mijn opgespaarde kartonnen dozen van Hello Fresh, die in de corona-periode niet werden teruggenomen. 



Binnen het rondreizende kunstproject Regelcircus is de bezinning op verschillende vormen van inperking (zoals tijd, regels en omstandigheden) een leidend thema.

Regelcircus is de verbeelding van Eva’s vaststelling dat de ‘wereld van de systemen’ meer en meer binnendringt in haar persoonlijke, gewenste leefwereld (en die van anderen). Met Regelcircus onderzoekt ze hoe een andere houding en positie haar kan helpen de eigen vrijheid te (her)vinden en vorm te geven. Het houdt haar (bijvoorbeeld binnen het docentschap bij ArtEZ maar ook als moeder en mantelzorger) scherp op haar eigen denken en handelen en motiveert haar telkens weer om de vrije ruimte te blijven zoeken.

In het werk probeert Eva op speelse en humorvolle wijze dat wat haar in de weg zit, of waar ze zich zorgen over maakt, te omarmen en om te buigen naar iets mooi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten