zaterdag 5 februari 2022

Ondertussen in de Oude IJsselstreek

Hij bestond al even maar is nu vernieuwd: de Verhalenbankjesroute.
Vier fietsroutes in de vorm van een klavertje vier, waarbij je via het fietsknooppuntennetwerk bij bankjes geniet van de mooiste verhalen via je telefoon.



Zakelijke Nieuwsbrief Stichting Achterhoek Toerisme | januari 2022

Hier de werkende linken:


Fietsen kan altijd (ok, bij miezer, hevige kou en gladheid is het misschien iets minder leuk 😉). Heb jij de nieuwe Verhalenbankjesroute al gezien? Luister onderweg de mooiste geluidsfragmenten, aangevuld met mooie gedichten en andere verhalen bij de bankjes langs de route. De vier klaverblaadjes, genoemd naar windrichting, beslaan de hele gemeente. Onze tip: trek een dag uit per klaverblad.
"De grote brand in 1723, die Varsseveld compleet in de as legde; Het Bluesgevoel in Westendorp; Het stropersdrama van Henk en Drikus Lievestro; over struikrover de Spekvos in de Meuhoek; de moderne agrarische bedrijfsvoering langs de Halse Rug; het bezoek van Koning Lodewijk Napoleon aan de Radstake; de Landstraat, de Boven-Slinge; het Hofshuus; een verhaal over de Koreaanse invasie van 2000; het Varssevelds Volksfeest en de omgeving in gedichten bezongen."
Nieuwsgierig naar deze verhalen? Fiets de noordelijke Verhalenbankjesroute, die recentelijk vernieuwd is en waarbij het eerste exemplaar officieel is overhandigd door bedenker Hans Mellendijk aan wethouder Janine Kock.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten