zaterdag 8 februari 2020

Ondertussen in Den Haag



EXPOSITIE 8 februari t/m 1 maart 2020


Een duo expositie van Dorothee Bavinck en Dinie Wikkerink.

Deze expositie hebben beide fotografen gemaakt voor Pulchri. Het werk is verschillend, maar vertegenwoordigt, los van elkaar, een wezenlijk aspect van het leven.

In het werk van Dorothee zien we het onderweg zijn, verre horizonten waarin de nietigheid van het menselijk bestaan en de grootsheid van de natuur tot uitdrukking komen. De creativiteit van Dorothee wordt gevoed door de onmetelijkheid van de wereld, van zeeën en landschappen. In die immense ruimte ervaart ze de kwetsbaarheid van het leven, de vergankelijkheid, de verlatenheid, en dood. Het thuiskomen is voor haar weg van huis zijn.

Bij Dinie Wikkerink ligt dat anders. Het thuiskomen in haar verbeelding, daar waar ze het diepst geraakt wordt, vindt zij hoofdzakelijk in motieven dicht bij huis. In de omgeving waar ze geboren is en waar ze het wezen van haar zijn heeft leren kennen. De inhoud van het werk vindt zich in de begrippen ‘schoonheid en troost’. Haar grootste inspiratiebron is het materie-loze licht.

De titel verwijst niet letterlijk naar het huis waar ze wonen, maar naar het thuiskomen in de verbeelding. In de Hardenbergzaal zijn foto’s te zien die in een beeldrijm-vorm hun betekenis krijgen en waarin beide fotografen, ieder op haar eigen manier het “Carry me home” verbeelden.

Het adres is:
PULCHRI STUDIO
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag
070 346 1735
www.pulchri.nl

De tentoonstelling is te bezoeken van di t/m zo van 12 - 17 uur.
Entree vrij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten