woensdag 8 augustus 2018

Ondertussen op de Needse Berg


De dichter Willem Sluiter krijgt na een paar eeuwen met leeuwerikspoëzie op het hoogste punt in zijn geboorteplaats Neede een passend eerbetoon. Een modern gedicht van Sander Grootendorst prijkt nu bovenin de uitkijktoren op de Needse Berg. Hij liet zich inspireren door regels van Sluiter en verwerkte een paar regels van hem. Het is tevens een roep om de terugkeer van deze bedreigde vogel, die ook hier eens jubelend opsteeg. De VVV Neede voorziet hiermee de pas geopende natuurobservatiepost van een extra attractie.

Het project Willem Sluiter en 350 jaar Achterhoek in 2018 vormde de aanleiding. Omroep Gelderland nam vooraf al een kijkje. Natuurkenner Grootendorst vertelde en droeg zijn gedicht voor. VVV-voorzitter Mans Koster gaf een toelichting. Poëzie op torenhoogte is een hoogtepunt in een Sluiterroute door de gemeente Berkelland. Zie voor meer informatie www.willemsluiter.nl


Burgemeester Joost van Oostrum onthulde vanmiddag bovenin de natuurobservatietoren op de Needse Berg het leeweriksgedicht van Sander Grootendorst dat verwijst naar de dichter Willem Sluiter, die in 1627 in Neede werd geboren. Sander Grootendorst droeg zijn gedicht, dat ook een roep is om terugkeer van de leeuwerik, zelf voor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten