woensdag 18 april 2018

Binnenkort op de Poëzieklinkplek


Maarten Buser | Zilverlingen | Club Brancuzzi

Buser en Van Til treden op in Hummelo
Op zondagmiddag 22 april treden de dichters Maarten Buser en Wim van Til samen met zangeres Julia von der Fuhr op bij de poëzieklinkplek van het landgoed Enghuizen in Hummelo. Op deze vierde zondag van de kunstwandelroute begeleidt Julia zichzelf op de ukelele.
Wim van Til is naast dichter de drijvende kracht achter het Poëziecentrum Nederland, dat na vele jaren in Bredevoort nu gevestigd is in Nijmegen. Maarten Buser wist zich met zijn ontwapende gedichten in een relatief korte tijd op te werken tot een naam van betekenis in de landelijke poëziewereld.
De poëzievoordrachten zijn steeds op de zondagen van 14.30-16.00 uur. Dat gebeurt de laatste jaren in combinatie met zang en muziek. In het geval van regen wordt er uitgeweken naar hoeve de Klevenhorst, die 200 m vòòr de poëzieklinkplek aan de wandelroute ligt.
De routebeschrijving annex catalogus is voor 4 euro verkrijgbaar bij hotel 'de Gouden Karper' aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo of bij café FF naar Steef, aan de Dorpsstraat 1. Deze locaties zijn tevens het begin- en eindpunt van de route.

De poëzieklinkplek op het landgoed Enghuizen is het kleinste openluchttheater van Nederland en een vast onderdeel van de kunstwandelroute. Dit jaarlijks terugkerende evenement van Pasen tot en met Pinksteren wordt georganiseerd door kunstenaarsnetwerk 'Het Web'. Voor het poëtische deel werkt Het Web samen met het dichterscollectief  ‘de Omsmeders’.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten