maandag 26 maart 2018

Ondertussen in Varsseveld


Skepsis | jaargang 31 | lente 2018

Bij deze een link> naar een interessant verhaal over De slag om het Teutoburgerwoud dat onlangs verscheen in het driemaandelijks tijdschrift SkepsisEen tijdschrift dat kritisch onderzoek verricht naar beweringen die op basis van de huidige stand van de wetenschappelijke kennis hetzij uiterst onwaarschijnlijk zijn, hetzij met de kennis in tegenspraak zijn. 

In het Lentenummer van 2018, een heel opvallende omslag met als lokker: Het Varusmonument in Detmold en als tekst-lokregel Varus in Varsseveld.  Hetgeen verwijst naar desbetreffende hoofdartikel, waarin alle Varus-fantasieën nog eens op een rij worden gezet. Ook over het z.g. Varus-monument, dat t.g.v. de opening van de toen nog als A12 aangeduide A18, in 1984 werd onthuld.  

Een 'land-mark' met de VIV letters als ruimtelijke basis, waar bovenop drie gebogen taps toelopende houten spanten zijn geplaatst. Daarboven een Romeinse helm, als verwijzing naar de ’betreurde’ theorie. Een windvaan op 25 meter hoogte die de onzin met de draaiende wind piepend en kreunend dooremmert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten