maandag 4 april 2016

ONDERSTEBOVEN | Luisterkorps in het kippenhok



Inmiddels is het boek bij de gelijknamige tv-documentaire Ondersteboven ook verschenen. Vanwege mijn bijdrage kreeg ik het zaterdag toegezonden. Een boek 'Voor een sixtiesfris geheugen' zoals de achterflap Kootesk aankondigt. 

Ondersteboven frist uw geheugen op. Hoe waren die jaren zestig ook weer echt? Met dit boek kunt u actief terugrijden, terugzweven, terugwippen. Heel Nederland komt aan het woord: een oerhippie, een pil-propagandist, een Spaanse gastarbeider, een feministische Margrietredacteur, een band uit de beatstad Den Haag, opwaarts mobiele arbeidskinderen, Tilburgse universiteitsbezetters, losgeslagen priesters, Achterhoekse platenbezitters ... en u.'


Haal het ondersteboven uit uw (senioren) brein

Aldus de achterflaptekst met ook nog de volgende blurbs van Kees van Kooten:"Een hallucinant nostalgie-opwekkend kleur-zing-lach-herbeleef-aksie-boek. Met blitse kleurplaten."

 Luisterkorps in het kippenhok; twee Varsseveldse maatjes over de dagen dat ze ophokten in de Achterhoek.


Aanstaande zaterdagavond om half 9,  desbetreffende uitzending op NPO2. Het boek alleen al is zeer de moeite waard voor hen die in de jaren '60 groot werden en wellicht hun kinderen en kleinkinderen. Papa, opa vertel!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten