donderdag 17 maart 2016

Ondertussen in Zutphen


Poëzie binnenstebuiten bij Pierrot

Dichtersgroep Kopwit herrijst pal na Pasen met een poëzieavond op woensdag 30 maart bij Grand Café Pierrot, Houtmarkt 54 te ZutphenOprichter Simon Dermijn is ter gelegenheid van tien jaar Kopwit eenmalig terug: hij leest voor uit eigen, recent gebundeld werk, en introduceert een tweetal dichters uit zijn huidige woonstreek Noord-Brabant, net als hij verbonden aan het Poëziepodium Oss (PPO) en de Brabantse Dichtersbent.
Samen met oud-stadsdichter Tim Pardijs, zanger Ton van der Gaag en toetsenvirtuoos Hugo de Jong trad Simon bovendien jaren op als de chanson-poëzie-formatie "Duo Bagage et ses Amis": bij Pierrot voor het laatst in deze samenstelling te savoureren. Mis dit niet!
Zo min als de beide flankerende Oost-Nederlandse voertuigen. Isis Zengerink en Ingrid de Vos-Hommel besturen de kleurige taalfeestwagen van het door hen opgerichte vrouwendichterscollectief "Niet Zwichten maar Dichten" uit Hengelo OV; daarnaast gromt de maaidorser van het Achterhoekse karrenspoormannenkoor "Het instituut voor Praktische Poëzie" (HiPP), met aan het roer Hans Mellendijk, Bert Scheuter en Kopwit-webdirigent Louis Radstaak!

Maak dit allemaal mee, presentator Pieter Bas Kempe verrast en verwelkomt u graag: kom naar de kassa bij Pierrot op voornoemde avond. Aanvang 20.30 uur, de toegangsprijs bedraagt 3 euro: zie ook www.kopwitzutphen.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten