dinsdag 14 oktober 2014

PAL | Achterhoekse Popverhalen


'Achterhoekse popverhalen' is de oogst van vijftien jaar onderzoek naar de historie van de popmuziek in de oosthoek van ons land. Herinneringen en belevenissen van mensen die – op de een of andere manier en in meer of mindere mate – een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Achterhoekse popmuziek. De verhalen van de succesvolle muzikale professional die de regio allengs ontgroeid is, broederlijk naast die van de niet minder toegewijde enthousiasteling, waarvoor hooguit plaatselijke roem is of was weggelegd.

'Achterhoekse Popverhalen' is de vijfde boekuitgave van het Poparchief Achterhoek Liemers (PAL). Eerder verschenen zijn een boek en een 3cd-box over 'Popmuziek in Doetinchem', een boek inclusief cd over 'Popmuziek in Dinxperlo, Gendringen en Wisch', het boek 'Popmuziek in Aalten' (incl. 2 cd's) en het boek 'Popmuziek in Winterswijk' (incl. 2 cd's).

Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan een speciale gast met een bijzondere betekenis voor de regionale pophistorie. De presentatie wordt muzikaal omlijst. In het ECAL is gedurende de hele maand oktober ook de foto-expositie "15 jaar PAL" te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten