donderdag 28 maart 2013

14e Kunstwandelroute Hummelo | Enghuizer dialogen IV
De kunstwandelroute Hummelo heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk kunst – en natuurevenement in de Achterhoek. Op het mooie landgoed Enghuizen hebben ruim dertig kunstenaars, samen met de dichtersgroep De Omsmeders een bijzondere kunstroute uitgezet. Ook dit keer is er weer een poëzie klinkplek, waar elke zondag tussen Pasen tot en met zondag 12 mei van 15.30-16.30 uur dichters uit eigen werk zullen voordragen.
Er wordt een groot en breed publiek aangetrokken uit alle delen van het land. [in 2011 kwamen er rond de 8.500 bezoekers]. Het evenement is zeker een toeristische trekker voor de streek. Aan de route wordt ook meegewerkt door leerlingen van school De Lans uit Brummen en leerlingen van het Almende College,  locatie Bluemers, te Silvolde
Het landgoed is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang

Opening
Vanmiddag is de officiële opening om 14.00 uur in De Gouden Karper door de Burgemeester van Bronckhorst, de heer H. Aalderink, voorafgegaan door een korte inleiding van Wim van Til – dichter van De Omsmeders, een voordracht door Helma Snelooper en met aansluitend een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten