woensdag 26 juni 2024

Eerdaags in Laag-Keppel bij Espace Enny


Jozef Kemperman | DE KATHEDRAAL HET MIDDENSCHIP | Een inbreng

Het mooiste kunstwerk op de inmiddels voorbije 23ste KUNSTwandelroute Hummelo is naar mening toch wel bovenstaand land-art project van Jozef Kemperman. Op het eind van de route op de plek in het bos dat als kathedraal kan worden ervaren. Het bladerdek als vlakke vloer, de stammen als rijzige zuilen, de kruinen als hoog gewelf. 
Met afgestorven zonnebloemen verbeeldde hij het middenschip. Door een perspectivische vertekening lijkt het middenpad langer en de ruimte dieper. 

Jozef Kemperman was of is betrokken bij diverse tentoonstellingen en initiatieven, waaronder dus de KUNSTwandelroute Hummelo. Bovendien was hij jarenlang docent aan de Gruitpoort en later bij Amphion Cultuurbedrijf. Aanstaande zondagmiddag is er van 14:00 - 17:00 een ontmoet en groet georganiseerd in Galerie Espace Enny.

 
Daar is dan ook nieuwe kunst van hem te zien. Ook is daar recent een groep beelden geïnstalleerd in de galerietuin. Er is dus volop gelegenheid om naar Kempermans kunstwerken te kijken en met hem in gesprek te gaan. 

Galerie Espace Enny, Dorpsstraat 14, 6998 AB Laag Keppel. Geopend vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten