maandag 9 mei 2022

Meanwhile in Bredfort city

 


Titel: Connected

Periode: 13 mei t/m 26 juni 2022

Openingstijden: vrijdag/zaterdag/zondag van 11 uur – 17 uur

Locatie: Foto21Bredevoort, ’t Zand 21b, 7126 BG Bredevoort

Deelnemers: Leden van Kunstenaarscollectief BREEKijzer

 

 

 

CONNECTED is een expositie waarin zestig werken te zien zijn, die onderling een verbinding met elkaar aangaan. Elke kunstenaar, die hieraan gewerkt heeft, is gevraagd te reageren op het werk van een collega, een voorganger in de reeks. 

Het gemaakte werk is doorgestuurd naar een volgende die daar weer op antwoordt. Zo creëerden de kunstenaars met z’n allen een serie werken die met elkaar verbonden zijn: CONNECTED

 

De regie lag bij de expositiecommissie van BREEKijzer. Die nodigde de deelnemers uit te reageren op het werk van een voorganger. Daarbij is erop gelet dat de volgende gezien zijn/haar werk daar een relevant antwoord op kon geven. De expositie commissie heeft het startbeeld gekozen. Elke kunstenaar was vrij naar eigen inzicht te reageren. De deelnemers hebben alleen het beeld van hun voorganger gezien. Het nieuwe werk wordt daarom niet beïnvloed door alles wat daarvoor al is geweest. Zo zijn de mooiste verrassingen ontstaan. Op sommige werken is door twee kunstenaars gereageerd, waardoor er twee sporen zijn gevormd. Er is twee- en driedimensionaal werk gemaakt. Twintig leden hebben meegewerkt aan deze tentoonstelling.

 

Omdat BREEKijzer autonoom werkende kunstenaars vertegenwoordigt, is en een thematische verbinding in het werk moeilijk te vinden. Daarom past deze expositie formule zo goed bij BREEKijzer en laat deze tentoonstelling zien hoeveel talent de vereniging vertegenwoordigt.

 

 

De deelnemers zijn:

Cynthia van Wijngaarden, Dilly Helmink, Dinie Wikkerink, Emeke Buitelaar, Han Lammers, Hans Sennema, Ineke Weevers, Ingo Krasenbrink, Joop Overkleeft, Judith Spook, Karen van Dooren, Leon Marie Dekker, Monique Klaassen, Philipp Pohl, Rido Jansen, Rob Muylaert, Tatum Kempers, Thea Zweerink, Teeyoo en Wim van den Camp.

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten