dinsdag 5 oktober 2021

Ad de Wit

 


“Geen dag zonder lijn” was een motto van Ad dat hem vanaf 2001 inspireerde om dagelijks de tekenpen ter hand te nemen en een serie genummerde tekeningen te maken van 1 tot ten minste 1000.

 

Deze expositie geeft een overzicht van Ad’s werk uit alle fasen van zijn kunstenaarschap.

 

In de 60-er jaren waren de striptekeningen van Robert Crumb en de klare lijn van Joost Swarte de inspiratiebron voor ragfijne pentekeningen met oost-indische inkt.

In de latere tekeningen werden de lijnen losser, spontaner, grover en werden er meerdere media gemengd tot een gelaagdheid met enkele kleuren. Ook werkte Ad steeds meer in series met een thema of titel.

 

In de 70-er jaren schilderde Ad een 13- tal drieluiken, olieverf op houten panelen.

Vanaf deze tijd ontstonden er ook steeds meer en grotere houtsnedes.

 

De laatste houtsnedes die Ad voor zijnj ongeluk en invaliderende ziekte maakte bestaan uit een indrukwekkende reeks grote houtsnedes; de sjamanen serie geïnspireerd op een vredelievend natuurvolk in Zuid-India, de Paliyan. Deze zijn nog niet eerder tentoongesteld.

 

Ad was niet iemand die aan de weg timmerde om z’n werk de wereld in te krijgen. Veel van zijn zeer authentieke werk, met name de tekeningen worden nu pas voor het eerst opgehangen.

 

Deze tentoonstelling toont een groot deel van het mooiste werk van Ad. Hiermee wordt aan familie, vrienden en geïnteresseerden van Ad de mogelijkheid geboden om een kunstwerk van Ad te verwerven voor een vriendenprijs. Puur, omdat dit werk het verdiend gezien te worden.

 


Ad de Wit

Expositie – Geen dag zonder Lijn

 

Overwelving 2–4 (voormalige Harbach sportwinkel)

Zutphen

 


De tentoonstelling is nog te bezoeken op:

 

6 oktober van 13.00 - 17.00 uur 

7 oktober van 12.00 - 17.00 uur 

8, 9 en 10 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur

en op afspraak via 06 – 50467791

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten