zaterdag 7 september 2019

Ondertussen in Amsterdam | Orenmens


Tentoonstelling Orenmens
Dertig jaar De Kift in beeld. Door Wim ter Weele en Martijn Grootendorst. Van 7 september tot en met 21 september in Broedplaats LELY, Amsterdam. De Kift | www.dekift.nl |

Na dertig jaar noest teken-, schilder-, plak- en drumwerk in dienst van het jubilerende De Kift staat nu eindelijk de Kunst van Wim ter Weele (1951) centraal. Op zaterdag 7 september vindt in Broedplaats LELY (Amsterdam-West) de feestelijke opening plaats van de tentoonstelling Orenmens, 30 jaar De Kift in Beeld van Ter Weele: artistiek leider, beeldend kunstenaar én drummer van deze veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Een jubileum én een unicum in één!
Orenmens is een totaalkunstwerk van alles wat Ter Weele de afgelopen dertig jaar heeft gemaakt om de muzikale en literaire bronnen van De Kift zichtbaar te maken. De elf albums, met alles daaromheen, dienen hierbij als uitgangspunt. ‘De kunst van Wim’ wordt centraal gesteld, in een andere vorm gegoten én in een nieuw perspectief geplaatst. Hij gaat hiervoor de samenwerking aan met videokunstenaar Martijn Grootendorst⇲. Samen laten zij een ‘De Kift-stad’ verrijzen waarin bezoekers kunnen ronddwalen, maar waar ook onder andere optredens plaatsvinden van bevriende muzikale gasten en waar Ter Weele educatieve workshops voor kinderen uit het basisschoolonderwijs geeft (‘Dweilgooien met Wim’).

Wij, maar vooral Wim, hopen jullie allemaal te zien tijdens deze tentoonstelling over zijn jarenlange arbeid! Tot daar!


Datum: 7 september t/m 22 september 2019
Locatie: Broedplaats LELY, Schipluidenlaan 12, Amsterdam
Goed bereikbaar via station Lelylaan.
Openingstijden: dagelijks van 11.00 – 18.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur
Kaarten: 10,- 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten