vrijdag 10 mei 2019

Hoogste poëziewoord bij Pierrot


Blauwe Engel | Louis Radstaak

Dichtersgroep Kopwit blaast het seizoen uit met een poëzieavond als een klinkende vroegzomerse klok op woensdag 15 mei in GrandCafé Pierrot, Houtmarkt 54 te Zutphen. Accordéonist Mark Kornet hangt  met zwier de rode draad uit: zijn van vele markten thuis zijnde Deventer toetsenbord heeft het hoogste woord… Meerdere leden uit de groep “DIE / Dichters In Enschede” voerden datzelfde woord al in Zutphen: Ernst Bergboer en Bram Geerlings nog nooit, waar echter nu verandering in gaat komen, kwaliteit gegarandeerd uit die hoek!
Van schaapherderinschap via Shrewsbury tot stadsdichterskandidatuur: Jet Rotmans zorgt eigenhandig en -zinnig dat het nooit saai wordt aan de IJssel en Berkel, tijd voor een hernieuwde kennismaking…
Waarna een olifant met drie lange snuiten voor een Achterhoeks donderend slotakkoord zorgt: dat is HiPP (Het instituut Praktische Poëzie), in de welbekende personen van Hans Mellendijk, Bert Scheuter en internet-admiraal van Kopwit Louis Radstaak, toevertrouwd!
Presentator Pieter Bas Kempe maakt hier ook zonder naald en draad moeiteloos éen geheel van, en ziet met plezier iedereen verschijnen aan de kassa bij Pierrot op voornoemde avond. Aanvang 20.30 uur, de toegangsprijs bedraagt 3 euro: zie ook www.kopwitzutphen.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten