donderdag 13 september 2018

Ondertussen in de Taalpost

Landgoed Hackfort | Henk Winkelman en De Omsmeders | Groei en verval⇲

De TAALPOST van 6 september 2018 (een gratis nieuwsbrief van Onze Taal⇲) schonk  aandacht aan de onvolprezen website met de verzameling Straatpoëzie van neerlandica Kila van der Starre

Straatpoëzie
Bijna 2000 gedichten zijn er al te vinden op Straatpoezie.nl. De Utrechtse neerlandica Kila van der Starre richtte de website vorig jaar op om een inventarisatie te maken van alle gedichten die te lezen zijn in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen. Iedereen kon en kan voorbeelden aanmelden. Anderhalf jaar na de lancering van de site staat de teller op 1918 gedichten, van 957 verschillende dichters. Ida Gerhardt staat op de eerste plaats: van haar zijn 35 gedichten te lezen in de openbare ruimte.

De database is doorzoekbaar op dichter en op titel van het gedicht. Ook biedt de site een leeslijst aan over het fenomeen ‘poëzie in de openbare ruimte’ en is er voor docenten een lijst met lesideeën te vinden op alle onderwijsniveaus. Een gedicht toevoegen gaat snel en makkelijk (zonder account) via dit formulier.


Deze week worden de poëzie-installaties Mantelzorg en Groei en verval die deze zomer op het landgoed Hackfort te Vorden, in de kunstwandelroute aldaar, mooi stonden te wezen, ontmanteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten