maandag 11 december 2017

Waar is Hans Sennema?
Hans Sennema | "Pallas Athene (bij de Romeinen Minerva) is de godin van de wijsheid, kunsten en oorlog. En als zodanig ook de beschermvrouwe van de beeldende kunst. Zij wordt in volle wapenrusting uit het hoofd van Zeus geboren. Dit komt door Hephaistos (Vulcanus) die met een dubbele bijl de schedel van zijn vader Zeus splijt omdat deze gekweld wordt door vreselijke hoofdpijn. De krombenige Hephaistos, de god van het vuur, is dus verantwoordelijk voor de geboorte van de kunsten. Op deze plek vallen de dingen op hun plaats; ijzer en kunst."


In 2013 werd het project ‘Het Bazenhok’ opgestart. Leden van BREEKijzer zouden tijdens de verbouwing van de Afbramerij in het Bazenhok plaats nemen om vandaar uit een beeldend verslag te maken van die verbouwing.
We hadden grootse plannen om samen met de toenmalige directeur te proberen aan fondsenwerving te gaan doen. Maar helaas het liep allemaal anders. De directeur vertrok en wij mochten tijdens de verbouw geen gebruik maken van het Bazenhok. Toen hebben we een bouwkeet ter beschikking gekregen van de aannemer. Vanuit die keet, door Bert Taken beschilderd, hebben dertien leden ‘beeldend verslag’ uitgebracht van de gebeurtenissen in en rondom de Afbramerij, een ieder op eigen wijze. 
Vier jaar later is het huidige Bazenhok opnieuw het startpunt. Leden lieten zich inspireren door alles wat je op he terrein van de DRU Industriepark kan tegen komen. Dat kan zijn de architectuur, de mensen, de festivals die daar plaats vinden, de Oude IJssel, het contrast oud-nieuw, de producten die daar vervaardigd zijn, de innovatie, kortom alles op en rondom het terrein in Ulft. Bazenhok 2.0

Waar: In de ‘Giethal’ van ICER Innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft, +31 (0) 315-820 280.
Wanneer: op de reguliere openingstijden van zaterdag 11 november 2017 t/m zondag 7 januari 2018; dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur | zaterdag en zondag 13:00-17:00 uur. Overige tijdstippen en op maandag: alleen geopend op afspraak.

Entree: gratis 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten