vrijdag 8 december 2017

25e Middewinterstappen


met de muis geschilderd door © Herma Kiek-Winkel | 2017

Middewinterstappen
         Afgelope vri-jdag had de lieve God erbarme met disse club minse deur ons ‘n prachtige, zonnige en vrieskolde dag te schenke. As ‘n processie trok ‘t lange lint van wandelaars deur de met rijp äöverdekte akker-en weilande.
         Mien bruur zei nog dat allenig den acoliet met ‘t kruusbeeld veurop de stoet nog faelde, maor mien was ‘t dudelek zat zo. Zonder dat rilligieuze symbool ha’k ook alwel ‘t gevuul at onze wandeling meer in zich had dan een etappe van een aovondvierdaagse.
         Zo an‘t eind van ‘t jaor, awwe efkes de tied nemme um beschouwend terug en veuruut te kieke, het disse toch onderhand iets van ‘n ritueel in zich; ‘n bedevaartnaor ‘t ni-je jaor. Bekende en onbekende minse die same, allemaol met hullie eige verhaal, vanuit ‘t olde ‘t ni-je jaor inwandelde. Haopelek kunne wi-j in disse sfeer ook mekaar deur ‘t ni-je jaor heer wandele.  

Fragment ‘Bedevaart’ | André van Gessel | column de Gelderlander | 3 januari 2017


Middewinterstappen
Volgens traditie vlak voor de drempel tussen oud en nieuw voor de 25-ste keer Middewinterstappen. Wees welkom bij Café Peer aan de Emmerikseweg 12, te 's-Heerenberg op zaterdag 30 december 2017 vanaf 10.30 uur. [‘sHeerenberg is per bus bereikbaar vanaf station Doetinchem, raadpleeg via Arriva>de dienstregeling]
Café Peer bevindt zich tegenover het oude klooster, ook wel bekend als voormalig ‘Gouden Handen’. André van Gessel heeft samen met zijn broer Ruud een prachtige tocht uitgezet met zeer afwisselende landschapstypen. Bij een bakje troost of kopje thee wachten we op het vertrek omstreeks 11:15 u. naar het eindpunt dat later op de dag het startpunt blijkt te zijn. Dat schiet lekker op. Intussen hebben we dan wel een wandeling gemaakt die ons als vanouds over een afstand van ruim vijftien kilometer door een winters landschap heeft gevoerd over de ommelanden van 's-Heerenberg en Stokkum. Bij Café Peer wacht ons een eenvoudige doch voedzame maaltijd [€18,-], waarna een ieder vervolgens met frisse neus het nieuwe jaar tegemoet kan gaan. SEE YOU-tours wenst u bij deze alvast veel voorspoed in 2018.

Traditiegetrouw start nu ook de fluistercampagne voor ’nDrom, de 19e alweer; op zaterdag 7 juli 2018.
Stttt, … See You.
                     Afz.: Stichting Eeuwig Erbarmen | Spoorstraat 48a |7051 CK | Varsseveld

1 opmerking:

  1. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal in het middewinterstappen. Ik zal er door de jaarlijkse verplichting niet bij zijn. Maar wat heb ik altijd een plezier gehad bij de meer dan twintig jaar dat ik er bij mocht zijn. Ik denk aan jullie en een fijne wandeling.
    Fijne feestdagen.
    Frans Miggelbrink

    BeantwoordenVerwijderen