maandag 18 september 2017

nits | angst


Vandaag verschijnt het nieuwe album van NITS,  angst.  De band zal vanaf 23 september op een uitgebreide tour gaan door Nederland en ook een aantal Europese steden aandoen.angst is het eerste studioalbum sinds 5 jaar en opvolger van MALPENSA uit 2012. In de tussentijd verscheen het live-album ‘Hotel Europa’, het succesvolle live album dat een top 5 notering bereikte in de Nederlandse charts. 

angst is opgenomen in de Werf studio in Amsterdam, de eigen studio van NITS en is in een periode van enige weken gerealiseerd. Een album met nieuwe tracks waarvan de muziek werd geschreven door Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Kloet en Henk de teksten voor zijn rekening nam.


angst is het verhaal van de tijd van bezetting en bevrijding en het naoorlogse Duitsland. Elvis in de jaren 50 in een trein langs de Rijn. Op de brommer door Duitsland naar het Zuiden. Oma breit een trui om je te beschermen tegen de kou en het onbekende.

De band start op 23 september een uitgebreide live tour die meer dan 60 optredens zal beslaan en die NITS buiten Nederland ook naar een tiental Europese steden zal brengen. De concerten zullen naast de nieuwe songs van angst ook volop hoogtepunten bevatten uit de ruim 40-jarige carrière van NITS.

Live is de band de laatste twee jaar volop actief geweest met hun succesvolle jubileum theatertoer, optredens als FRITS samen met Freek de Jonge en de voorstelling TING! in samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam.

angst is vanaf 15 september beschikbaar als CD (inclusief 20 pagina booklet), download en stream. Begin oktober verschijnt het album ook op 180 grams vinyl in een klaphoes .

Voor tourdata en kaartverkoop: www.nits.nl/tourdates/tourdates.html
CD en LP verkrijgbaar via www.nits.nl/shop/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten