dinsdag 23 mei 2017

Ondertussen in Bredevoort


Bernarduspad – Beeld en verhaal

Vrees en treur niet

Een verhaal geschreven door de uit Bredevoort afkomstige schrijver Gerjon Gijsbers.
Fotografen van het Oostgelders Fotografen Collectief hebben zich laten inspireren door het  verhaal. Beeld en tekst worden samen geëxposeerd, aan het wandelpad langs de gracht van het Vestingpark St. Bernardus.

De titel verwijst naar bastions van de vroegere stadsmuur van Bredevoort, met de namen Vreesniet en Treurniet. De geschiedenis vertelt dat in de tuin kerkelijke feesten en sacramentsprocessies gehouden zijn waarbij de Mariagrot werd aangedaan. De namen van de bastions en ook de Mariagrot vindt u nog langs het hoger gelegen betonnen pad. St. Bernardus is het grote witte gebouw aan de rechterkant van de tuin.

Het heeft dienstgedaan als nonnenklooster, sanatorium en tot voor kort als bejaardenhuis.
De tuin, de gracht en de historische elementen zijn verwerkt in het verhaal.
Fotografen van het OFC hebben zich door het verhaal laten inspireren en de beelden gemaakt. OFC (Oostgelders Fotografen Collectief) bestaat uit negen fotografen. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. Het OFC heeft als doelstelling elkaar te inspireren en te ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch gebied. 

Hierbij staan de persoonlijke ontwikkelingen vande individuele leden centraal. De fotografen zijn: Marion Bauhuis, Grietje Bouman, Bettina Hogeweg, Stan Kerlen, Gerrit Korn, Wim Peters, Ellen Sessink, Peter van Tuijl en Dinie Wikkerink.

Bernarduspad is een crossing borderproject waarin, historie, beeldende kunst en jong schrijverstalent samenkomen. Bernarduspad is geïnitieerd door Foto21 Bredevoort, in nauwe samenwerking met het Oostgelders Fotografen Collectief. De realisatie kwam tot stand met steun van Bredevoorts Belang, subsidies van de Gemeente Aalten en

het prins Bernhard Cultuurfonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten