woensdag 22 maart 2017

Ondertussen in Ulft


De Expositiewerkgroep van Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert in de Giethal van ICER innovatiecentrum op het DRU-Industriepark te Ulft:


Licht, een herinnering
Dinie Wikkerink - fotografie


Waar: In de ‘Giethal’ van ICER Innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft, +31 (0) 315-820 280.
Wanneer: op de reguliere openingstijden van woensdag 22 maart t/m zondag 7 mei 2017; dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur | zaterdag en zondag 13:00-17:00 uur.
Entree: gratis als alleen de expositie van BREEKijzer bezocht wordt: aanmelden bij de balie.

Licht is het belangrijkste thema in het werk van Dinie Wikkerink.
Het merendeel van haar foto’s zijn in de huiselijke omgeving gemaakt.
Sinds 1993 werkt ze aan dit thema en ziet ze het als een uitdaging om binnen de beperking van de huiselijk omgeving haar werk verder te ontwikkelen. De omgeving verandert niet maar wel de manier waarop ze ernaar kijkt.
Dinie Wikkerink arrangeert niet, zij doet verslag van wat zij ziet. Ze probeert bijzondere lichtmomenten te vangen.  Het licht dat de ruimte anders doet beleven of de aanwezige objecten een nieuwe beeldende betekenis geeft. Het goede moment is belangrijk, een paar seconden eerder of later zou het anders zijn. Het is een zoeken naar het minimale dat toch nog zeggingskracht bezit, licht dat er is bij gratie van de duisternis en op bijna abstracte wijze uitdrukking geeft aan begrippen als stilte, eenvoud en intimiteit.
Er spreekt een verlangen uit naar vroeger, naar het licht van de kinderjaren:  ‘Licht een herinnering’
De foto’s zijn afgedrukt op zeer fijn Hahnemühle fine-art papier en ter bescherming voorzien van een vernislaag. De expo in de Giethal is verdeeld in zes groepjes met allemaal hun eigen sfeer, die voor deze gelegenheid de titels morgen, middag, avond, nacht, zomer en  winter hebben gekregen.

Informatie over de expositiegroep van BREEKijzer: Hans Sennema: (06) 10 10 31 03 info@sennemakunst.nl

Het idee voor de oprichting van een beleef- en kennisplek als ICER is ontstaan vanuit de provinciale en lokale overheid, industriële bedrijven, onderwijsinstellingen, kunstenaarscollectief BREEKijzer en het Nederlands IJzermuseum samen. ICER verwijst dan ook naar de vier belangrijke partijen die ICER hebben samengebracht; industrie, cultuur, educatie, recreatie. Tegelijkertijd verwijst ICER ook naar 'iezer', dat ijzer betekent in de streektaal van de Achterhoek. ICER is ook uit te spreken voor de internationale gasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten