vrijdag 21 oktober 2016

Ondertussen in BredevoortZondag 30 oktober opent precies om 14.30 uur de expositie Arcadië bij Foto21 in Bredevoort. 
Een tentoonstelling samengesteld door leden van het Oostgelders Fotografen Collectief.

Arcadië heeft een dubbele betekenis. Het meest bekende is het Arcadië als een utopisch land vol bloemen, fruit en bossen, helder water, vogelzang en een eeuwige zomer. Al in de klassieke oudheid maakten deze elementen deel uit van een ideaal-landschap dat er ooit moet zijn geweest in een verloren Gouden Tijd aan het begin van de geschiedenis van de mensheid. 

De tweede betekenis is bijna tegenovergesteld, het Arcadië als een wreed en ruig landschap, droog en dor met woeste overstromingen. Een archaïsch land waarbij de nadruk ligt op het amorele gedrag van haar bewoners. Amoreel in de betekenis van geen moraal hebbend. Niet als verwerpelijke eigenschap maar als iets dat gewoonweg niet aanwezig is.

Leden van het Oostgelders Fotografen Collectief hebben zich laten inspireren door één of beide betekenissen van Arcadië. Speciaal voor deze expositie is nieuw werk gemaakt.
De fotografen zijn: 

Marion Bauhaus, Grietje Bouman, Stan Kerlen, Joop Koopmanschap, Gerrit Korn, Wim Peters, Ellen Sessink, Peter van Tuijl en Dinie Wikkerink

De opening wordt verzorgd door het dichters trio HiPP (Hans Mellendijk, Louis Radstaak en Bert Scheuter) en wordt muzikaal begeleid door jazz-musicus Bert Weevers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten