maandag 27 juni 2016

'nDrom | Het programma

Ontwerp: Louis Radstaak

‘nDrom 17 | 02 juli 2016

Wandelen met de Stichting Eeuwig Erbarmen over het landgoed Idink-Nibbelink met onderweg poëtische, theatrale en muzikale verrassingen.

Arie van Egmond [Aratrios] | Hermi Hartjes en Wouter ten Pas | Original Mensch Opdam & de Wit | Hans Mellendijk | Elfman | Sirenenlaan | Firma Irma | Sarah Mullie | Quo Vadis | Oorkussen | Sarena Klappa | Inflatable Fridays | De Smit

Start 12:00u. (kassa open 11:30u.) bij Koffieboerderij Groot-Nibbelink 12, Sinderen. Entree vanaf 18 jr. 7,50 Euro. Vanaf 12 jr. 3,-- Euro, tot 12 jaar gratis. 


Aratrios, (Latijns voor mond van de eg), onder die naam debuteerde dichter Arie van Egmond op de eerste 'nDrom. Zeventien jaar later opdezelfde plek als toen zal hij zijn vorderingen laten horen.

Hermi Hartjes en Wouter ten Pas al zeventien jaar lang het kompas waarop de wandeling vaart. Bijna elk jaar brachten ze iets nieuws. Dit jaar VORT MET DE FREULE VAN DORTH. [door omstandigheden afgelast!].

Het is dertig jaar geleden dat Joseph Beuys overleed. Beeldend kunstenaars Jan Opdam en Ad de Wit brengen een ode aan de Kleefse sjamaan. Met de ORIGINAL MENSCH AKTION.

Hans Mellendijk draagt voor uit zijn nieuwe bundel LUMEN. Die officieel ten doop wordt gehouden op het dichtersbankje. Lovende recensies in Vlaanderen in 'de Boekhouding' :"Lumen is een intrigerend debuut dat behalve door leraren Nederlands ook door leraren natuurkunde genoten kan worden" - Bert Bevers en in Nederland in 'De Optimist': "Wie Mellendijk volgt, weet dat hij een open vizier heeft: hij is geboeid door de streek, maar ook door taal (of dat nu dialect of ‘algemeen beschaafd’ Nederlands is), en – pakweg – vulkanen en de ruimtevaart. Soms lijkt er iets van een voorliefde voor de Vijftigers in zijn werk door te schemeren. Lumen bevat poëzie die merkwaardig is, in de goede zin van het woord." - Maarten Buser.

Elfman is het gelegenheidstrio Henne en Gerard Hegman en Toon Elfrink, zij bomen serieus over beuken.

In de Sirenenlaan zullen tijdens de wandeling gedichten uit de SIRENENGANG CYCLUS van de Omsmeders ten gehore gebracht worden.

Firma Irma; Gerard Buiting, Marten Timmer en Irma Nijhof brengen Nedersaksisch muziektheater.

Sarah Mullié debuteert met een solo-theatervoorselling. UW LEVEN IS EEN KEUZEMENU geschreven en gespeeld door haarzelf. Over het leven en de keuzes die we als mensen maken: wat zijn de verschillende dingen die mensen kiezen om hun leven richting te geven, en waarom kiezen we die? De voorstelling is gefocust op religie, met als doel het publiek te vermaken en tegelijkertijd te informeren met korte verhalen en feiten over verschillende religies.

QuoVadis bespeelt de jachthoorn en ander koper wonderschoon op een fabelhaftig mooie plek.

Oorkussen met o.a. Arie van Egmond brengt Nederlandstalig vertaalde covers.

Sarena Klappa zal de wandeling openen o.a. met een gedicht van Bert Scheuter, een ode aan verloren gewaand boerengereedschap.

De Smit speelt in de bos, Koos Smit (zang en gitaar), Rolf Mulder (slagwerk), Freek Velthausz (bas en zang) en John Mulder (gitaar), vormen samen de (Groninger) viermansformatie De Smit. De band heeft een heel eigen geluid en speelt uitsluitend eigen composities, die bestaan uit zorgvuldig gekozen combinaties van zelfgeschreven Nederlandstalige teksten, pakkende melodieën en stuwende ritmes. 
Naast de muzikale paden van elk van de bandleden, kennen ze al een lange en hechte muzikale samenwerking. Met de oprichting van De Smit zijn de leden echter samen een nieuwe muzikale weg ingeslagen. 

Inflatable Fridays zal 'nDrom feestelijk afsluiten. The Inflatable Fridays zagen het levenslicht tijdens een geheime sessie in het pand van een grote uitgever in Doetinchem.
Sinds de Inflatables losgelaten hebben dat het altijd serieuze muziek moet zijn, of eigenlijk sinds ze ook Duitstalige nummers spelen (maar misschien is dat wel hetzelfde), spelen ze als een tierelier. Noem het flow, maar het gaat gewoon lekker momenteel. Dat werkt aanstekelijk, dus hard meezingen mag!
Ze spelen op lichtvoetige wijze, twee-, drie- en vierstemmig, met elektrische – of de wat zachter klinkende akoestische instrumenten bekende nummers in de genres oude rock, alternative, pop, country, Nederlandstalig, Duitstalige muziek uit de jaren ’80 en Schlagers. Ook blues, reggae of Latijns-Amerikaans komen voor. Wat niet, eigenlijk?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten