donderdag 25 september 2014

Binnenkort in Lochem
Een keur van Gelderse dichters komt zondag 28 september naar Lochem


De regionale dichterskring stelde in samenspraak met de redactie van Poëziepuntgl een bijzonder poëzieprogramma samen. Dichters die publiceren in het herfstnummer én dichters van de kring dragen op zondag 28 september voor uit eigen werk. Dit optreden vindt plaats in de Synagoge, Westerwal 6, 7241 BC Lochem.

Het Zutphense trio Woodwind, bestaande uit Babette Blokhuis (cello), Bregje Vandamme (dwarsfluit) en Anne Westerhof (dwarsfluit), staat garant voor de meeslepende muzikale omlijsting.

Het programma vermeldt 10 dichters, vijf komen van elders, vijf uit de regionale dichterskring. Namens Poëziepuntgl introduceert Peter J.R. Vermaat de dichters bij het publiek. Hij schrijft gedichten, verhalend proza en essays. In 2009 won hij de SLAU HC-Trofee. Anneke Buys (Apeldoorn) schrijft artikelen en recensies, vrije poëzie over een breed scala van onderwerpen, vertaalt eigen werk naar het Engels en Esperanto en is daarnaast ook beeldhouwer. André van Sabben (Winterswijk) schrijft vanaf 1988 poëzie, tracht in verzen het leven zelf te verwoorden en gaf in 2006 in eigen beheer de poëziebundel Legpuzzel uit. Gerhard te Winkel (Leusden) publiceert op 2 november zijn tweede dichtbundel ‘Het duister aan de andere kant, gedichten over oorlog’. Zijn eerste bundel heette ‘ Wolkentaal’. “Ik schrijf schrijnend realisme met een vleugje humor”, zegt Te Winkel. Hans Mellendijk (Varsseveld), columnist voor de Gelderlander, lid van dichtersgroep De Omsmeders, en HiPP (Het instituut Praktische Poëzie) publiceert met enige regelmaat in Poëziepuntgl onder het motto: zacht tikkend de tijd verslaan.

Vijf dichters uit de regionale dichterskring doen mee: Dick van Welzen (Gorssel), winnaar van de Euregiopoëzieprijs 2013 – 2016. Henk van Rossum (Gorssel), Jacobus Trijsburg (Barchem), Jaap Nijstad (Eefde).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten