vrijdag 4 juli 2014

Programma 'nDrom Vijftien






Vijftien jaar geleden alweer werd al wandelend het Erbarmen Festival heruitgevonden. Het roemruchte festival dat achttien jaar lang daarvoor zich afspeelde op de Bettekamp in de muziekkoepel van Varsseveld. Het gemeentebestuur van toen de gemeente Wisch brak het monument af en het bestuur van de Stichting Eeuwig Erbarmen herinnerde zich de hagepreken en bedacht het concept van de wandeling over de landgoederen Idink en Groot-Nibbelink met onderweg muzikale, theatrale en poëtische verrassingen.
De vijftiende 'nDrom begint om 12 uur, start Koffieboerderij Groot-Nibbelink, Nibbelinklaan 12, Sinderen en is zes uur later afgelopen. Al wandelend hopen we met u te kunnen genieten van de diverse acts en te filosoferen over hoe nu verder. Ook hebben we nog andere verrassingen in petto.



Debuut Gijs Jolink (geheel links)

In willekeurige volgorde, alhoewel bekend is wel dat Flavoured Ink on 12 uur precies het Festival zal openen voor de daeledeuren van Koffieboerderij Groot-Nibbelink. Een muzikale rondreis met  Geo Wassink, Jacqueline Scheuter, Gerard Hegman zij spelen zoveel mogelijk originele versies van onder meer Big Mama Thornton, Tom Waits, Dionne Warwick , Adele, Rosetta Tharpe, Frank Sinatra en vele anderen. Muziek van de jaren ‘50 tot heden. Rauwe blues, hartverscheurende soul en verhalende country, dat is Flavoured Ink. Een warm, niet alledaags stemgeluid in combinatie met de klanken van piano, contrabas, mondharp, banjo, mandoline en accordeon. Daarna zal de wandeling van start gaan en is de volgorde nog een verrassing. Onderweg zult u tegenkomen Almost Under. De muziek is nergens mee tevergelijken. Betoverende klankenwereld waar afzonderlijke strijk-en zangkwaliteiten samen komen in een uniek samenspel. Mirco Wessolly (viool, 5-snarig altviool, zang), Roosmarijn Tuenter (altviool, viool en zang) en Paul Rittel (zang en cello) stonden eerder in de bossen van het langoed, met veel plezier nodigden we ze hun weer uit.


Rivelli is een impro-explo ensemble; een muziektheatergezelschap met Achterhoekse Amsterdammers. O.a. Louis Nienhuis, Laurens van der Zee en Reinder van der Woude. Een verbazingwekkend lawaai implodeert zich tot beeld, beeld weer in ritmische muziek. Komt dat zien en horen, ruiken, voelen, proeven. Hermi Hartjes en Wouter ten Pas brengen in de holtes van het Idinkbos een quiz. PACK UP YOUR TROUBLES AND SMILE; Even stilstaan in de tijd, Een vrolijke quiz over WO I. Louis Radstaak zal met ondersteuning van een muzikale mysterieguest zijn gedichten brengen; poëzie uit zijn bejubelde bundel Lawaai!!. Hij levert ook het gedicht voor de Sirenenlaan. Jos Spijkers brengt met de toneelgroep van WEDEO, theater op een ongewone plek. Van Gessel en band zingen over hun Barghse land in het Liemerse dialect. Martin Pragt en Carla Schaap brengen opera in het bos. Het instituut Praktische Poëzie [HiPP]verzorgt de Sirenenlaan.




Zakelijke gegevens: entree vanaf  18 jr.: 7,50 | vanaf 12 jr. : 3,-- | tot 12 jr.: gratis + jubileumverrassing, start koffieboerderij Groot-Nibbelink, Nibbelinklaan 12, Sinderen | aanvang 12:00 u | meewandelen op eigen risico



Geen opmerkingen:

Een reactie posten