vrijdag 10 januari 2014

Ondertussen in Bredevoort en in Nijmegen | Ontmoet de dichter en nog wat vanuit het PcN


Wim van Til mailt:
"Beste poëzieliefhebbers,

Van harte een gelukkig en poëtisch 2014 gewenst! De poëzie zal ook dit jaar regelmatig om uw aandacht en aanwezigheid vragen.
Om te beginnen al op 12 januari, volgende week zondag. Dan verschijnt Delphine Lecompte in de Nijmeegse variant van Ontmoet de dichter ...! Zij debuteerde in 2009 met de bundel De dieren in mij (uitgeverij de Contrabas), waarmee ze meteen de C. Buddingh'prijs veroverde. In rap tempo volgden nog 3 bundels: Verzonnen prooi (De Contrabas, 2010), Blinde gedichten (De Bezige Bij, 2012) en Schachten en amuletten (De Bezige Bij, 2013). 4 lijvige bundels in 4 jaar tijd. Om met Luuk Gruwez te spreken: "Je zou kunnen stellen dat zij niet dicht, maar uitbarst: zij legt alles open."
Een dichterlijke vulkaan, een Etna in menselijke gedaante, een fenomeen in de hedendaagse dichtkunst.
Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden.

Later deze maand en in Bredevoort: Ontmoet de dichter... Maria van Daalen. Op 25 januari is zij te gast in het Poëziecentrum Nederland. Zij debuteerde in 1987 met een bibliofiele bundel (Raveslag, 3 gedichten) en vond in het jaar erop onderdak bij uitgeverij Querido. Daar ligt een aardige anekdote aan ten grondslag die zeker de revue zal passeren.
Na Raveslag (1989) volgden bij Querido nog 6 bundels, waarvan De wet van behoud van energie (2007) vooralsnog haar jongste is. Een boeiende dichter die evenzeer boeiend vertelt over haar eigen werk en dat van andere dichter.

Aanstaande zaterdag verschijnt de eerste digitale Biedlijst, de opvolger van de waslijst. Die eerste Biedlijst wordt u allen toegezonden, zodat u er kennis van kunt nemen. Als u daarna de Biedlijst nog wilt ontvangen, kunt u dat per mail aangeven. De ontvangers van de waslijsten krijgen de Biedlijst "gewoon" tweewekelijks toegestuurd.

En nog wat:
Door de verhuizing van het Poëziecentrum Nederland naar Nijmegen zal de Poëziewinkel ophouden te bestaan. Daarvan kunt u als bezoeker profiteren, want tot 1 april a.s. ontvangt u op elke aankoop 50% korting. Hoe meer u afneemt, hoe meer wij besparen op de verhuiskosten. Inderdaad geldt voor de gehele voorraad: alles mag/moet weg!
De openingstijden van de Poëziewinkel zijn: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Ik hoop u te mogen begroeten bij Ontmoet de dichter... of in de Poëziewinkel.
Hartelijke groet,
Wim van Til

Ontmoet de dichter ... Delphine Lecompte
12 januari 2014 van 14.30 uur tot 16.30 uur
Stadsbibliotheek Nijmegen
Mariënburg 29, 6511 PS Nijmegen

Ontmoet de dichter... Maria van Daalen
25 januari van 14.00 tot 16.30 uur
Poëziecentrum Nederland

't Zand 25, 7126 BG  Bredevoort"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten