donderdag 27 juni 2013

Waar is Danielle Liebeskind?


Nijmeegse Liebeskind van plan om Achterhoek plat te spelen.

Al sinds jaar en dag vindt op de eerste zaterdag van juli het culturele wandelfestival ‘nDrom op Sinderen plaats. Dat is in de Achterhoek. Dit jaar voor de tweede keer op de zachte bosbodem van het sprookjesbos nabij de koffieboerderij, speelt Danielle Liebeskind. Met band deze keer. Met Martin Luiten (The Julie Mittens) en Donné Brok (Donné en Desirée) zal Liebeskind een spiernaakte muzikale verschijning maken en ‘blootgeven’ krijgt een nieuwe betekenis.

Voor wie niet bekend is met het schattige dorpje Sinderen en met het festival, waar het vooral om warmte en gezelligheid gaat: al voor de 14de keer vindt op de landgoederen Idink en Nibbelink de culturele jaarlijkse wondertoch plaats. Lokale helden dragen gedichten voor en spelen prachtig totaaltheater, nieuw talent speelt voorzichtig nieuw repertoire en wordt ontdekt.

Liebeskind rammelt de boel aan elkaar op een geleende gitaar, aangesloten op een vintage versterker, ingeplugd in een dieselgenerator. Samen met Luiten en Brok wordt de lucht ter plekke ververst met electonische noise, drumm & bells en electrisch gitaargeluid. Liebeskind vlecht haar geimproviseerde zanglijnen behendig door de instant gecomponeerde avantgardistische rockmuziek heen en met donderende energie gaat de Achterhoek plat.

Zien? Danielle Liebeskind op 'nDrom 14 | 6 juli 2013

Voor meer info over Danielle Liebeskind en 'nDrom 14:

Het vertrekpunt is koffieboerderij Groot Nibbelink, Nibbelinklaan 12 in Sinderen en de entrée is 7,50 Euro. Luister het album van Danielle Liebeskind online (en gratis download) http://somehowecstatic.bandcamp.com/album/2932013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten