zaterdag 23 maart 2013

Hans Anders 41x met anderen



Troubadour Hans Keuper sloot afgelopen zondagmorgen zijn indrukwekkende serie Hans Anders met anderen na tien jaar af met een editie samen met Piepschuim>. Een indrukwekkend slot; de 41ste maal op de zondagmorgen en -middag samen met vooraf onbekende gasten. Ik zag hem o.a. met Wilma Paalman, Freek de Jonge, Stef Bos, Daniël Lohues, zijn eigen Boh Foi Toch,  Jan Ottink, Sebastiaan Roes, Ian Matthews, Flor d'Luna, enz. Telkens een verrassing al hoewel hij het tweemaal aan mij verklapte (Freek en Finkers), maar in die gevallen bleek dat dan toen op dat eigenlijke moment weer niet door te gaan vanwege afgelasting door ziekte. 'Een kleinigheid hol i-j toch.'

Voor de pauze trok hij van leer tegen het idee van Dichter des Achterhoeks (net de zaterdag daarvoor in de krant gestaan), met name over de gebiedsbepaling (de acht regiogemeenten) maar vooral vanwege de bepaling dat de gedichten in principe in het Nederlands geschreven moeten zijn. Hij bracht verder vooral leedjes van zijn eerste CD. Waarvan de bezoekers het bundeltje ('booklet') bij de ingang cadeau kregen met een bedankje van de troubadour erin gehandtekend. Een leuke verrassing want voor mijzelf een sigaartje uit eigen doos want ooit twintig jaar geleden alweer samen met compaan Bert Scheuter ontworpen. Het ziet er nog steeds kas uit al zeg ik het zelf.



Piepschuim

Keuper komt volgend jaar in de grote zaal van Amphion met een programma over zijn Dinxperlo, en verder nog een keer met Boh Foi Toch en een nieuw programma met Ferdi Jolij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten