zaterdag 22 december 2012

Ondertussen in Bredevoort | Kira Wuck

 Wim pakt de nieuwe dicht-prent
 Kira draagt voor
Foto's: © Hans Mellendijk

"We zouden er graag een camera op houden
zodat we  kunnen zien
hoe alles om ons heen beweegt
zonder dat het ons raken kan"

fragment Zonder titel - Kira Wuck (dicht-prent december 2012 | Gerrit Westerveld) vanmiddag in het Poëziecentrum Nederland te Bredevoort. Kira waarvan we voorlopig geen nieuwe dichtbundel mogen verwachten, eerder wordt haar tweede boek een roman of een bundel met korte verhalen of beide, ... of misschien toch wel de film? Alhoewel daar bemoeien zich weer te veel mensen tegenaan.

De middag o.l.v. Wim van Til kwam aarzelend op gang in een lokaaltje dat met rondom twintig personen overvol raakt. Kira dreigde even van haar perceel te raken, maar hernam zich en trotseerde het ongemakkelijke gevoel en overwon. Ze hield zich staande tussen soms te academisch gelul in de ruimte vanuit het lezerspubliek. Gaat Ontmoet de dichter in 2013 ten onder te gaan aan haar eigen succes? Maar niet heus! Daar vinden we dan wel weer wat op.

2 opmerkingen:

  1. Maar natuurlijk niet: 'Ontmoet de dichter' zal doorgaan - we moeten ons slechts hoeden voor 'white male chauvinists' (sorry, heren...), en Kira - in al haar authenticiteit (hoe beladen dat woord ook moge schijnen) - benam mij de adem (en dus ook: het woord)! Ik wil het zoeken in die openheid - in het niet hebben van een ant'woord' - in het openstaan voor de evocatieve kracht van de beelden in 'Finse meisjes'.

    BeantwoordenVerwijderen