vrijdag 19 oktober 2012

Ondertussen in Doetinchem
Op zondag 28 oktober wordt in 't Brewinc de Maand van de Geschiedenis afgesloten met een Oost Gelderse Dag van de Geschiedenis. Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, het Regionaal Archief Zutphen, het Streekarchief De Liemers en Doesburg en het Waterschap Rijn en IJssel presenteren een programma dat bestaat uit lezingen, filmvertoningen en workshops over het thema Arm en Rijk.
De historicus Jos Palm, bekend van het VPRO-radioprogramma Onvoltooid Verleden Tijd en journalist van Trouw en Historisch Nieuwsblad, gaat in op het thema Arm en Rijk, Wil Schackmann spreekt over de Maatschappij van Weldadigheid en haar proefkolonie en Catharina van Groningen behandelt de rijkdom van de Achterhoekse en Liemerse buitenplaatsen. In korte workshops maakt u kennis met aspecten van genealogie en paleografie. Tevens worden op deze dag rondleidingen door de depots van het Erfgoedcentrum gegeven, is er muziek en zijn er streekboeken te koop. Kinderen kunnen leren hun naam te schrijven zoals de Middeleeuwse Monniken dit deden.
Locatie: 't Brewinc, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem, tijdstip van 10.00 - 15.30 uur, verdere informatie: 0314-787078.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten