vrijdag 15 mei 2020

De Kift | Hoogriet is uit



Vandaag verschijnt HOOGRIET⇲

Het nieuwe album ”Hoogriet” van De Kift komt 15 mei uit! Veertien spiksplinternieuwe, schetterende dans-, wals-, en treurnummers om op rond te springen door de huiskamer of naar te luisteren in een hoekje van de bank. “Hou mijn hoofd helder en mijn hersens bij elkaar.”
Samen met oude en nieuwe vrienden vormt dit twaalfde album een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Tegelijkertijd wordt er met opgetogen dissonanten grimlachend naar de toekomst gekeken. 
Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki (o.a.The man without a past) en trompettist Louis Armstrong, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee. 
Maar ook zijn ditmaal voor het eerst bevriende gastmuzikanten uitgenodigd mee te schrijven aan de muziek, onder wie Rocco Ostermann & Wout Kemkes, (Donnerwetter) en Marc Koppen & Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard).
En volgens de onnavolgbare Kiftiaanse letterenlogica is weer onvervalst geciteerd uit teksten van schrijvers en dichters van wereldformaat, onder wie W.H. Auden, Jan Arends, Paul van Ostaijen, Rodaan Al Galidi, Joseph Brodsky, Anton Tsjechov, W.F. Hermans, en Armando. 
Engelenkoor 
Donauboot

Beguine serenade voor Jan Heijne | Verpleeghuis Rosarium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten