donderdag 4 juli 2019

'nDrom XX



'nDrom Twintig | 6 juli 2019

Een wandeling over de landgoederen Idink en Nibbelink op Sinderen. Het startpunt is koffieboerderij Groot Nibbelink op Sinderen op de Binnenheurne om precies te zijn. Idinkweg 12. Het belooft weer een bonte stoet met muzikale, theatrale en poëtische verrassingen te worden. Een keur aan artiesten die mee gaan doen. Vanwege het vierde lustrum veel oude bekenden. Maar ook nieuwe gezichten. ‘nDrom blijft een experimenteer-plek waaruit zich diamanten kristaliseren die later op de grotere festivals flonkeren. Een dansje onderweg of een potje samenzang. Dat is ook ‘nDrom; Wie zal het zeggen? Een tipje van de sluier dan maar:

Roosmarijn Tuenter stond vele malen op ‘nDrom. Telkens in een andere gedaante met andere tegenspelers. Met haar eigenzinnige muziek heeft ze inmiddels op diverse podia in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Engeland, Zweden en Frankrijk gestaan. Ze gaat ‘nDrom openen onder de naam Roos & Wiek. Samen met gitarist Wiek Hijmans. Misschien duiken ze daarna nog ergens in de wandeltocht op.

Firma Weijland laat weten: “Och Eeuwig Erbarmen Festival u zoemt in mijn hart en ‘nDrom zoemt mee! En we spelen NOCTA op dat prachtige festival ‘nDrom! Komt dat zien, komt dat zien!”

Helma Snelooper en Gerda Reijnders nemen je mee in hun Opvouwbaar Bos. Helma laat verhalen en gedichten horen die zij heeft opvangen op haar omzwervingen of die spontaan uit haar pen zijn komen stromen. Gerda legt er met haar virtuoze trekharmonica spel een melancholisch tapijtje onder, laat de poëzie zuchten en geeft de woorden vleugels. 

De Sirenen fluisteren, schreeuwen een gedicht van Bert Scheuter  in de Sirenenlaan.


Hans Hamers speelt eigen werk, het z.g. Nederlandstalig luisterlied. Het werk is gebaseerd op reiservaringen, maar ook belevenssen dichter bij huis. In een diverse stijl dat soms tegen de blues dan weer tegen folk of ‘popballads’ aanleunt. Soms ingetogen, dan weer expressief. Maar altijd met een eigenheid. Hans treedt op in bibliotheken, zaaltjes, kapellen en kerken en nu voor de tweede maal op ‘nDrom, nu irgendwo in het Idinkbos.

Ook traditiegetrouw start de Tour op die eerste zaterdag van juli. Het werd hoogste tijd om eens in Franse sferen te eindigen. Net voor het gouden uur zal voor de daele-deuren van Groot Nibbelink Le Bonheur ons in vakantiesferen brengen. ‘O la la la’, laat de wijn maar komen. De bezetting van Le Bonheur zal als volgt zijn: Esther ter Steeg -z ang/dwarsfluit, Ingrid de Vries -piano,  Ivo Voragen - slagwerk, Jurgen van der Sluis - contrabas.

Oud Stadsdichter Enschede Margót Veldhuizen begon haar verovering van de Achterhoek ooit op ‘nDrom, daarna volgende enkele optredens in de Achterhoek Spektakel Tour. Op de Kunstwandelroute Hummelo is ze elk jaar sindsdien ook present. Ze neemt haar partner Mario mee die voor een Italiaans sfeer zal zorgdragen door op de Sardijnse herdersfluit de poëzie een 0ndersteuning te geven.

Garden Rumours zal onverwachts op een open plek in de bos haar rumoer ten gehore brengen. Prachtig ontroerende zang. Het koor uit Gendringen e.o. heeft een breed repertoire, variëerend van klassiek (romantische liederen, madrigalen, religieuze zang) tot drankverzen en werk van moderne componisten.

start: koffieboerderij groot nibbelink | nibbelinklaan 12 | sinderen | entree: v.a. 18 jr. 7,50 Euro | v.a. 12 jr. 3,00 euro | tot 12 jr. gratis | Aanvang: 12:00u. | start wandeling: 12:30u. | Kassa open: 11:30u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten