zaterdag 25 mei 2019

Ondertussen in Ulft | Salon des Arts



Rido Jansen laat z.g. mixed media zien, waarbij oude kranten haar hebben geïnspireerd om als ‘nieuw verhaal’ verder te gaan.


Marij van Hameren wijzigt, om haar zelf te verrassen, regelmatig haar gezichtspunt bij het afstruinen van de omgeving. Uiteindelijk vond ze iets waar ze niet naar zocht. Het lag in de berm. Door in te zoomen kwam ze uit bij de schoonheid van bermbegroeiing. In de overdaad vechten diverse planten voor een bestaan. Naast elkaar wordt dood en verderf en nieuw leven gespot. De grootsheid van het leven op een vierkante meter. Dit is vrij vertaald naar tekeningen met krijt op papier.



De schilderijen van Maron Hilverda ontstaan vanuit een behoefte om haar verhaal een vorm te geven. Vaak blijft ze daarbij dichtbij haar eigen leven. Zo gaat het werk dat meedoet aan de Salon des Arts over haar dochter die onder water zwemt. Maar toch gaat het daar ook aan voorbij. Zij neemt haar mee naar een nieuwe, ongrijpbare ruimte… Maron werkt veelal met olieverf en potlood op doek of paneel.

(wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten