maandag 1 april 2019

Ondertussen bij CIVON | BREEKijzer
Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert
Astrid Vredegoor | schilderijen en grafiek

Van maandag 1 april 2019 tot en met vrijdag 17 mei 2019
Waar:               In CIVON Innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft, +31 (0) 315-820 280.
Wanneer:          Op de reguliere openingstijden van maandag april t/m vrijdag 17 mei 2019; maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur |tijdens schoolvakanties gesloten.
Entree:             gratis


Astrids werk gaat over alledaagse dingen, bijna altijd vorm gegeven in realistische, soms expressionistische mensfiguren. Maar ook laat haar werk de sporen zien van een emotionele tijd uit haar leven en de spanning van de erotiek. Zij heeft gekozen dit alles weer te geven in een scala van technieken die zij als geen ander beheerst.
Astrid Vredegoor (1958) woont en werkt in Lichtenvoorde in de Achterhoek, maar exposeert haar werk over heel Nederland. Ze startte haar carrière als beeldend kunstenaar na o.m. werkzaam te zijn geweest in de chemische/ farmacologische industrie.
Deze kennis kwam haar goed van pas toen zij, als laatstarter met de nodige levenservaring, gedreven begon aan de 5- jarige opleiding voor beeldend kunstenaar aan de Hogeschool voor Kunsten in Arnhem. 
Al gauw kwam haar talent aan het licht. Ze excelleerde in vele technieken en kreeg al snel zeer goede recensies in de vak- en dagbladen. Het was dan ook niet verrassend dat  Astrid in het jaar 2000 cum laude afstudeerde.
Naast de diverse schildertechnieken blinkt Astrid uit in de vele aspecten van de grafische kunst, wat tot uiting komt in een uitgebreid oeuvre van expressies, weergegeven in talrijke prachtige houtdrukken, droge naalden, diverse etstechnieken en zeefdrukken. Maar ook in de fotografie.
Astrid toont in de Giethal van CIVON de serie Twillight. Negen olieverfschilderijen (90x60 over de diffuse grens van virtualiteit en realiteit waarin de huidige generatie leeft.
Verder is er grafisch werk te zien, in een een serie van tien uit 2010 - 2011, dit gaat over haar leven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten