woensdag 12 juli 2017

Ondertussen in UlftDe Expositiewerkgroep van Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert in de Giethal van ICER innovatiecentrum op het DRU-Industriepark te Ulft:

Arcadië in de Achterhoek

Op 15 juli a.s. opent de Giethal op het DRU Industriepark in Ulft haar deuren voor een unieke tentoonstelling van tuinarchitect Nico Wissing. Maak kennis met een bijzondere selectie van projecten die hij de afgelopen jaren in binnen- en buitenland heeft gerealiseerd. Hoewel deze elk hun eigen karakter hebben, en zeer uiteenlopende vormen en composities van planten en landschapselementen vertonen, loopt er een rode draad door de verschillende ontwerpen. 

Allereerst gaat het Nico er niet alleen om een zuiver esthetische tuin te ontwerpen. Een tuin moet geen landschapsschilderij zijn dat je als bezoeker enkel kunt aanschouwen. In Wissings tuinen staat de natuurbeleving centraal. Primair moet de bezoeker zich één voelen met de levende tuin. Een tuin is immers een plek waar je in harmonie met de omringende natuur tot rust kunt komen. 

Een tweede gidsprincipe voor Wissing is groen. Daarbij gaat het hem niet om een louter decoratieve functie van planten maar juist om hun duurzame eigenschappen. Zo probeert hij de mal te breken waarin de hedendaagse tuincultuur is gegoten. In de verschillende tuinontwerpen komen natuurschoon en duurzaamheid samen. Wissing verwerkt waar het kan duurzaam materiaal in zijn tuinontwerpen. Deze combineert hij met uitzonderlijke en soms ongewone landschapselementen. Van begroeide daken en gecreëerde zandwegen tot weidevelden met plukken paardenbloemen, distels en madeliefjes.

De tentoonstelling Arcadië in de Achterhoek geeft een nieuwe kijk op tuin en landschapsvormgeving. Breng een bezoek en laat je inspireren tot een duurzame en bovenal groene toekomst.

Produktie:
Norbert Peeters is de tekstschrijver. De teksten zijn flarden uit het boek dat Nico Wissing aan het voorbereiden is. Marcel Somsen van fa. Sterk zorgt voor de opmaak van de expositie. Hans Sennema is coördinator voor de expositie in de ICER Giethal. 

Waar:         In de ‘Giethal’ van ICER Innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft, +31 (0) 315-820       280.
Wanneer:  Op de reguliere openingstijden van vrijdag 15 juli t/m zondag 10 september; dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur | zaterdag en zondag 13:00-17:00 uur.
Entree:      Gratis als alleen de expositie van BREEKijzer bezocht wordt: aanmelden bij de balie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten