zaterdag 1 november 2014

In Memoriam Herman ter Beek 30 april 1945 - 29 oktober 2014


Donderdagmiddag het telefoontje van zijn dochter Ymke. 'Dag Hans ik heb slecht nieuws', ... Herman is er tussenuut 'ekneppen, ...vannacht.'

We werden samen artistiek volwassen (als zoiets al mogelijk is) op de Academie voor Kunst en Industrie, de AKI. Daarna viel het duo ter Beek-Mellendijk langzaam uit elkaar. Maar we bleven elkaar zien. We hielden contact op elkaars verjaardagen en spraken we eens in het jaar af irgendwo in Nederland. In maart j.l. in Zwolle, daarna nog aan de telefoon in april en mei. Het zou de laatste keer zijn. Ik zal nog vaak aan hem denken. Ik kan het me nu nog niet echt voorstellen. De ontkenningsfase, ...

Volgende week nemen we afscheid van mijn vriend. Die onverwachts uit de tijd kwam, in de grote slaap, in de nacht van 29 op 30 oktober j.l. Sterkte voor de achtergebleven familie en vrienden.

Zie overlijdensberichten Mensenlinq> Zie meer blogberichten over Herman hier>

3 opmerkingen:

 1. Kom dit bericht nu pas tegen, al surfend! Met Herman heb ik tijdens mijn werk bij Bijzonder Jeugdwerk in Lochem meermaals mogen samenwerken. Samen stonden we aan de wieg van cabaretvoorstellingen die we daar meerdere malen organiseerden in het Mr de Jonghhuis (nu bevolkt door een vage islamitische groepering). Een beminnelijk mens, zo herinner ik me hem. Creatief bovenal. Hij nam me een keer mee naar zijn oude AKI (ook ik had creatieve neigingen), hij kende daar nog veel mensen van vroeger. Hij enthousiasmeerde mij. Ik bleef er vijf jaar 'plakken' als avondstudent (late roeping). Sommige mensen komen op je pad, die zonder bewuste bedoeling je levensweg mede bepalen. Herman was zo iemand.
  Frank Mommersteeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ... Frank, ... maar waar kom je vandaan dan, eh, waar woon je, ... als ik vragen mag en heb je de andere berichten ook aangeklikt?
  http://smelsslems.blogspot.nl/search?q=ter+beek Eventueel via h.mellendijk@xs4all.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben je de Frank Mommersteeg uit Wijnjewoude, geboren in 'sHertogenbosch? Ik vermoed van wel. Wat bijzonder, ... hoe kwam je nu hier terecht?

  BeantwoordenVerwijderen