donderdag 4 juli 2013

'NDROM14 | Het programma


Een wandeling over de landgoederen Idink en Nibbelink op Sinderen. Met onderweg poëtische, theatrale en muzikale verrassingen. Met medewerking van in willekeurige volgorde o.a. Pim te Bokkel, poëzie | Firma Irma, muziektheater | Jos Spijkers, theaterlezing | HiPP (Het instituut Praktische Poëzie, sirenenlaan | Garghan, muziekthater | Maarten Buser, poëzie | Almost Under, strijkwerk | De tapijtleggers, Nedermuzak | Julius Kleinherenbrink, tukkerblues

Lokatie (startpunt)
Koffieboerderij Groot Nibbelink
Nibbelinklaan 12
Sinderen

Prijzen
€ 7,50 vanaf 18 jaar.
€ 3,00 vanaf 12 jaar.
Van 0-11 jaar gratis.

Informatie
h.mellendijk@xs4all.nl
0315-243041  06- 38 32 37 71

Organisatie
Stichting Eeuwig Erbarmen
Contactpersoon: Hans Mellendijk
Spoorstraat 48a
7051 CK Varsseveld

zaterdag 6 juli 2013
Aanvang: 12: 00 u Omstreeks 16: 00 zijn we terug dan volgt nog een namiddagprogramma rondom de Koffieboerderij met Carghan. Dit onderdeel is eventueel voor een vrijwillige bijdrage bij te wonen als men de wandeling niet mee wil of kan maken. Omstreeks 17: 45u. gaat de stekker eruit.

Programma in willekeurige volgorde:

Almost Under
De muziek van Almost Under is zó eigen dat die nergens mee te vergelijken is. In improvisaties komen eigen ideeën en afzonderlijke strijk- en zangkwaliteiten allemaal samen in een unieke klankenwereld. Los van genre. Telkens verrassend. Betoverend en pakkend en o zo goed.  Almost Under zijn Mirco Wessolly (viool, 5-snarige altviool, zang), Roosmarijn Tuenter (altviool, viool, zang) en Paul Rittel (cello, zang). Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium van ArtEZ en ook daarbuiten treden ze graag op. Het is heerlijk om naar ze te luisteren én te kijken. Met grote behendigheid dringen zij binnen in hun eigen composities en nemen je mee. Almost Under zakt niet weg. Integendeel: heb je ze gehoord, dan blijf je neuriën... en is het even weg, dan duikt het plots weer op. Gelukkig maar! Almost Under strijkt zich strak naar de top. Let maar op

Miss B-have
Rond 12.00 uur zal Miss B-have ‘nDrom openen. Heidi Kraan, Lilian de Jong en Ina Overbeek kenden elkaar wel ‘van gezicht’. Veel meer dan dat was er voor de eerste ontmoeting op het Varsseveldse volksfeest niet. Al tijdens de repetities van het aldaar jaarlijks terugkerende kermisfestival “Varssev(H)elden” ontstond tussen de drie dames een persoonlijke en muzikale klik. Tijdens een eenmalig benefiet concert met The Pianohouse bleken de drie krachtige stemmen een goede match. Naar aanleiding van dit optreden kwam een verzoek voor een volgend optreden en daar bleef het niet bij. Er werd een repertoirelijst samengesteld en in pianist Wim Gertsen werd onlangs een muzikaal begeleider gevonden. En zo was daar de geboorte van Miss B-Have! Miss B-have brengt nummers ten gehore van o.a. Adele, Cindy Lauper, Norah Jones, Van Morrison, Mathilde Santing, Crowded House en The Three Degrees.

Firma Irma
Firma Irma is een symbiose van twee mensen, die elkaar ontmoet hebben in 1997. De ene helft van het duo is Irma Nijhof; zij is verantwoordelijk voor de zang, de teksten en de performance. De andere helft is Marten Timmer; hij is verantwoordelijk voor de elektronische klanken, de drumritmes en het licht. Samen maken ze de composities. Kortom: Firma Irma brengt geheel eigen werk!

Carghan
Carghan speelt Iers, Engels en Amerikaans werk. De groep zal ‘nDrom aan het eind van de middag afsluiten. De muziek van Carghan is afwisselend traditioneel en modern, kent vrolijke songs en stemmige ballads, vlotte instumentals aangevuld met verwante pop- en countrysongs. Het instrumentengebruik is vooral akoestisch. De muziek van Carghan is sfeervol en levendig, zeer toegankelijk en voor een breed publiek. Mensen reageren vaak spontaan en enthousiast op de muziek die voor velen niet erg bekend is. Door de ritmesectie klinkt Carghan net even 'lekkerder'. Begin 2008 smeedden vier Gelderse muzikanten een verbond, Carghan. In 2009 kwam daar Stefanie Achatz bij en zo konden Kees en Stefanie vioolduetten gaan spelen. De roots van de leden liggen onder andere in de Engelse, Amerikaanse en Ierse folk, maar ook jazz en klassieke invloeden zijn hoorbaar. Folk met diverse invloeden dus, dat wil Carghan uitdragen.

Julius Kleinherenbrink
Julius zingt Tukkerblues, over zwembaden, het leven en wil harten van jonge meisjes sneller laten kloppen.

Pim te Bokkel
Pim te Bokkel (1983) debuteerde in 2007 als dichter met de bundel Wie trekt de regen aan? die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie. Te Bokkel was te zien op festivals als Poetry International, Crossing Border, Achterhoek Spektakel Toer en het Tuinfeest. Daarnaast studeerde Pim te Bokkel biotechnologie en wetenschaps-filosofie. Zijn werk verscheen in bloemlezingen, literaire tijdschriften en kranten als Het Parool en nrc.next. Verder schrijft hij onder meer recensies voor het poëzietijdschrift Awater.

Sirenenlaan
Voor elke ‘nDrom wordt speciaal een z.g. Sirenengedicht geschreven. Dat te horen valt op een gegeven moment ergens tijdens de wandeling, in ijle stemmen, betoverend, lonkend gevaarlijk. Dit jaar tekent Het instituut Praktische Poëzie [Hans Mellendijk, Bert Scheuter en Louis Radstaak] voor de regels.

Maarten Buser
Het lijkt wel een doorbraakjaar voor de Wehlse jonge dichter Maarten Buser. Hij won de laatste editie van de schrijfwedstrijd ‘Aan het woord’. Publiceerde in Meander. Hij was de jongste van de vijf genomineerde bij de strijd om de Dichter des Achterhoeks die de Gelderlander begin dit jaar uitschreef. ‘nDrom had hem al geboekt, zo ook de Zwarte Cross. Dit jaar kon voor Maarten al niet meer kapot.

Jos Spijkers
Jos speelt een solo-voorstelling over zijn ervaringen in de gevangenis. Een theatrale lezing naar aanleiding van zijn research in een TBS-kliniek. Een opmaat naar wat ik heb meegemaakt, gedacht en zou kunnen gebruiken voor een voorstelling. Serieus en betrokken, filosofisch en chaotisch; stand-up justitie en/of misdaad. Beschouwend en confronterend. Niet echt amusement maar juist goed als tegenwicht. In ieder geval voor beide een uitdaging, zowel voor het publiek als de speler.

De tapijtleggers
Op het zachte groene mos of anders een bruin bladertapijt irgendwo in het Nibbelinkbos zal tijdens ‘nDrom de klanken te horen zijn van De tapijtleggers. Kenners horen er de Beesten (BBt+) in doorklinken. De vermaarde Amsterdamse groep die menig voorgaand Erbarmen Festival onveilig maakte met hun Nederlandstalige covers (koffers) van vermaarde wereldhits.

Liebeskind

Al sinds jaar en dag vindt op de eerste zaterdag van juli het culturele wandelfestival ‘nDrom in Sinderen plaats. Dit jaar zal voor de tweede keer op de zachte bosbodem van het sprookjesbos Danielle Liebeskind spelen. Met band deze keer. Met Martin Luiten (The Julie Mittens) en Donné Brok (Donné en Desirée) zal Liebeskind een spiernaakte muzikale verschijning maken en ‘blootgeven’ krijgt een nieuwe betekenis.
Liebeskind rammelt de boel aan elkaar op een geleende gitaar, aangesloten op een ‘vintage’ versterker, ingeplugd in een dieselgenerator. Samen met Luiten en Brok wordt de lucht ter plekke ververst met electonische noise, drumm & bells en electrisch gitaargeluid. Liebeskind vlecht haar geïmproviseerde zanglijnen behendig door de instant gecomponeerde avantgardistische rockmuziek heen en met donderende energie gaat de Achterhoek plat.

‘nDrom wordt georganiseerd door Stichting Erbarmen. Hans Mellendijk, Bert Scheuter, Jan Duitshof en Han Hofs zijn verantwoordelijk voor ‘nDrom.
Het vertrekpunt is koffieboerderij Groot Nibbelink, Nibbelinklaan 12 in Sinderen en de entrée is 7,50 euro.
  
Zie hier> meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten