maandag 22 juli 2013

Binnenkort in Bredevoort


Cultuurpactproject 'In het oog van de storm' in Bredevoort
-muziektheater-

Op zondag 28 juli,  aanvang 12 uur, kan het publiek getuige zijn van een bijzondere muziektheaterproductie in het centrum van Bredevoort.
‘In het oog van de storm’ zet op kunstzinnige wijze cultureel erfgoed en streekidentiteit in de schijnwerpers en plaatst de toeschouwer daarmee op een originele manier tegenover de geschiedenis.

Regisseur Willem te Voortwis: ‘geschiedenis is niet zelden slappe kost in een boekje. Je registreert de feiten, maar beleeft er weinig aan. Ook een wandeling door een binnenstad met rijke historie kan soms als enig echte hoogtepunt de cappuccino op het terrasje met uitzicht op de kerk hebben. Simpelweg omdat de benen moe zijn en er niemand is om de beleving op gang te brengen. Een gids met mooie verhalen is al iets. Verhalen vertellen is een kunst. Maar er zijn meer kunstvormen die de beleving kunnen helpen: muziek, toneel, dans, gedicht, foto of film’.

Streekidentiteit en cultureel erfgoed hebben alles te maken met verleden, heden en toekomst. De regisseurs Caro Wicher en Willem te Voortwis willen met deze productie de historie opnieuw tot leven brengen en koppelen aan het hier en nu. Zij doen een serieuze poging om erfgoed en kunst te verbinden op levendige, humoristische en optimistische wijze.

In 6 onderdelen, wordt de 16e -eeuwse prins Maurits ten tonele gevoerd en zal de 17 eeuwse Rembrandt zijn Hendrickje Stoffels ontmoeten. In het sanatorium Bernardus  zullen twee artsen van rond 1900 een bijzondere patiënt ontmoeten en  schrijver Tonny te Loo zal de roemruchte zestigerjaren laten herleven. Joes Hengeveld zal haar zelf geschreven Bredevoort lied laten horen en de 19 jarige singer-song- writer Dylan Wassink zal nieuwe geschiedenis gaan schrijven.

‘In het oog van de storm' is onderdeel van de zomerconcertserie 2013 en zal bij goed weer plaatsvinden op het centrale plein van Bredevoort, 't Zand. Bij slechte weersomstandigheden wordt uitgeweken naar een alternatieve locatie.
Informatie zaterdag voorafgaand, vanaf 12 uur: VVV Bredevoort tel 0543 - 45 23 80.
De toegang is gratis. Wel wordt een vrije gift bijzonder op prijs gesteld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten