woensdag 19 juni 2013

Verlangen


Een fototentoonstelling waarin fotografen van het Oostgelders Fotografen Collectief hebben zich hebben laten inspireren door het werk van bekende dichters. Het centrale thema dit jaar is ‘Verlangen’. Op verschillende plekken in de monumentale tuin van St Bernardus worden de foto’s geëxposeerd samen met het gedicht. Al wandelend door de tuin met zijn imposante flora komt de bezoeker de foto’s en gedichten tegen; geïntegreerd in het groen, solitair en in groepjes. In subtiele ranke staanders worden de foto’s gepresenteerd. De tentoonstelling toont 30 foto’s en gedichten. Door de uitgezette route wordt een unieke combinatie gemaakt van cultureel erfgoed, eigentijdse fotografie en poëzie van bekende dichters. 

De fotografen zijn: Marion Bauhuis, Paul van Hulzen, Stan Kerlen, Joop Koopmanschap, Jan Krajenbrink, Lawrence Mooij, Ellen Sessink, Els Tolsma, Peter van Tuijl, Dinie Wikkerink en Claartje Wolfert.
De tentoonstelling wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. De opening is op 22 juni tijdens het muziek en poëzie evenement ‘Midzomertuin’. Het bezoekadres van de tentoonstelling is: Tuin van St Bernardus, ingang Landstraat Bredevoort. De openingstijden zijn: Het hele jaar door, van zonsopgang tot zonsondergang, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De Beeld & Poëzie expo en ook Midzomertuin zijn een onderdeel van de evenementen van Cultuur Zomer Achterhoek.  www.cultuurzomer-achterhoek.nl. De activiteiten zijn ondersteund door het Prins Bernhard cultuurfonds


Geen opmerkingen:

Een reactie posten