donderdag 21 maart 2013

Ondertussen bij Foto 21F10 en emotie

Een tentoonstelling met eigentijdse fotografie waarin door een heel persoonlijke inbreng van de individuele fotograaf het thema Emotie wordt verbeeld. Er zijn landschappen, stillevens, portretten te zien in verschillende vormen, stijlen en technieken.

De tien fotografen van F10, wonend op verschillende plaatsen in Nederland en zelfs in Frankrijk, zijn door een soort “Zwaan kleef aan” effect bij elkaar gekomen.
Wat ze bindt, is passie en liefde voor de fotografie en het fotografische beeld. Pratend en kijkend verwonderen ze zich nog steeds over de mogelijkheden van de fotografie en over de emoties, die beelden bij de makers en de beschouwers oproepen.

De fotografen zijn: Rieja van Aart, Hannelieke van de Beek, Ab van den Bree, Dini van Gent, Gijs van Gent, Hubert van Liefland, Theo Mastenbroek, Frans Rentink, Peter van Tuijl en Ad van der Zande.

Rieja van Aart creëert en fotografeert stillevens; stillevens, die verwijzen naar wat eens was en nu is, met een kleurgebruik die aan vervlogen tijden doet denken.

Hannelieke van de Beek gebruikt het fotografische beeld als uitgangspunt; er wordt op geborduurd, geschuurd, geplakt, geverfd, totdat er een nieuw beeld is ontstaan.
Deze beelden hebben niet alleen een materiële laag, maar ook een spirituele.

Ab van den Bree blijft de beschouwer steeds verbazen door zijn duistere beeldcombinaties, in kleur of in zwart-wit de mens centraal in een surreële wereld.

Dini van Gent bezoekt kerkhoven en fotografeert met milde ironie en liefde wat mens en natuur hebben gemaakt van de graven voor geliefden.

Gijs van Gent laat nu zijn natuurfoto’s zien; hij toont zijn verbazing en bewondering voor de grootsheid en schoonheid van de natuur.

Hubert van Liefland speelt met schmink, maskers en een spiegel een spel; hijzelf verschijnt tegelijkertijd als man en vrouw, als één op een gemaskerd bal.

Theo Mastenbroek laat je wegdromen door beelden in zachte tinten van een gordijn, een stuk plastic, de lucht, planten.

Frans Rentink: van China naar Antwerpen, van ballet naar studio, alles kan een onderwerp voor hem zijn. Nu verschijnt een been, een hoge hak, ontembare vrouwen.

Peter van Tuijl, mensen op straat, blikken, wachtend, in het voorbijgaan, schaduwen, El Raval.

Ad van der Zande fotografeert met oude fotografische technieken stillevens. Bescheiden foto’s, een klein onderwerp, een kistje, een doek, een trechter, een draadje, een beertje, maar wat een veelvoud aan details openbaart zich voor de beschouwers

Embrace - OFC fotograaf Ellen Sessink
De fotografie van Ellen Sessink kenmerkt zich door de persoonlijke zoektocht naar het verleden; zelfbeelden in een historisch perspectief meestal in combinatie met de mensen uit haar directe omgeving.

Winnende foto's van Gelders Nieuwsfoto 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten