donderdag 24 januari 2013

Verwoord VerbeeldVerwoord Verbeeld, vanaf begin februari tot en met 24 maart te zien in het kunstcentrum het Web aan de Veentjes 35 in Doetinchem. Opening op zondag 3 februari aanstaande om 15 uur. Niet alleen zal het duo Lazyknife deze opening muzikaal omlijsten, ook Boekwinkel Boek en Buro zal vele dichtbundels en uitgaven van PLINT tonen. Speciaal op zondag 3 februari zullen meerdere dichters van het dichterscollectief De Omsmeders hun gedichten voorlezen. En zal het boekje in een beperkte oplage met dezelfde titel als de expositie gepresenteerd worden.

De expositie op zich is al bijzonder. De gedichten die de dichters van De Omsmeders binnen het thema van de boekenweek van dit jaar de zon-en schaduwzijden van de Nederlandse geschiedenis geschreven hebben geven goed weer hoe wij in Nederland onze geschiedenis waarnemen. Vier gedichten uit de ingezonden gedichten zijn gekozen als inspiratiebron voor kunstenaars van het kunstenaarsnetwerk het Web. De meerdere vertalingen van de gedichten in een veelheid aan kunstwerken in diverse technieken maakt het tot een uitzonderlijk geheel. Daarnaast worden werken in metaal, die Jan Opdam naar aanleiding van éénwoordgedichten maakte, getoond.

De tentoonstelling geeft goed weer wat voor resultaat een samenwerking tussen meerdere kunstdisciplines in dit geval tussen het dichtercollectief de Omsmeders en het kunstenaarsnetwerk van Stichting het Web kan geven.  Dat is niet alleen bijzonder voor de Achterhoek, maar ook voor Nederland laat het landelijk zien dat kunstmakers zich ook nu niet laten beperken door economische depressies.  

Deelnemers aan deze expositie zijn: de woordkunstenaars Henk Beunk, Bert Bevers, Ankh Gussinklo, Pieter Bas Kempe, Hans Mellendijk, Louis Radstaak, Bert Scheuter, Wil van Til, Margót Veldhuizen, Lidwiene Vermeij & Anna Wiersma, de beeldkunstenaars Charlotte Luimes-van Dijk, Greetje Lock-Jansen, Hermine Grob-Riswick, Ineke ter Haar, Jan Opdam, Joke Verboon, Joop Boersma, Marjo Heuvels-Alders, Mary Quarles van Ufford, Neeltje Hoftijzer, Netty de Weerd-Armbrust, Nol Schrijvers, Paul Hoftijzer, Paula Siero, Pim van Arkel, Riet van Schie en Ruud Kaper.

informatie: promoterre@upcmail.nl   
0315 799227   http://www.webartsight.nl

  
Expositie Verwoord Verbeeld, de vaderlandse geschiedenis gezien door woord-en beeldkunstenaars

1 februari – 24 maart 2013, opening zondag 3 februari om 15 uur.
Kunstcentrum het Web De Veentjes 35 Doetinchem
Geopend van vrijdag t/m zondag van 14 tot 17 uur, zaterdag vanaf 11 uur, koopzondagen vanaf 12 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten