dinsdag 18 december 2012

Ondertussen in PcN Bredevoort | Kira WuckZaterdag 22 december sluit het PcN het jaar 2012 af met een aflevering in de serie Ontmoet de dichter ...

Kira Wuck is de laatste dichter aan tafel. Ze is de dochter van een Finse moeder en een Indonesische vader, groeide op in Amsterdam, maar voelt zich vooral thuis bij het absurdisme en de melancholie uit de noordelijke landen. Ze studeerde aan de Hogeschool van Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar eerste film. Met haar overrompelende optredens won ze in 2012 het NK Poetry Slam en eerder al in 2011 de jaarfinale van Festina Lente. Achterhoek zag haar ontluiken op resp. de Achterhoek Spektakel Toer editie Ulft 2011 en 2012 en in juni j.l. in de tuin van St. Bernardus te Bredevoort in de Poëzienacht aldaar.

Haar debuut, Finse meisjes, wordt overal lovend onthaald. Kortom Een bijzondere bundel en een bijzondere dichteres. Ontmoet de dichter ... Kira Wuck vindt plaats op 22 december a.s. tussen 14.00 en 16.30 uur in het Poëziecentrum Nederland. Wim van Til gaat met haar in gesprek. Schuif ook aan!

Foto's : © Hans Mellendijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten