dinsdag 29 mei 2012

Binnenkort in Laag Keppel



ZOMERCULTUUR | Zondag 17 JUNI  | Vaderdag | Dorpsstraat | LAAG-KEPPEL

Een feest voor alle zintuigen !

Van 12 tot 18 uur kunt u op Zomercultuur genieten van specialiteiten  op gebied van kunst , muziek, literatuur en kinderactiviteiten.

HiPP: Hans, Louis en Bert

Dit jaar is er speciale aandacht voor literatuur. Hans MellendijkBert Scheuter en Louis Radstaak , genaamd HiPP, Het Instituut Praktische Poëzie, zullen uit eigen werk voorlezen. Zij zullen samen met muzikanten van H&S bij de opening optreden. Veel kunstenaars laten in de Dorpsstraat diverse kunstwerken zien. Schilderijen, beelden, textiel , hout  en andere kunstvormen zijn op de kunstmarkt en in de galeries te bewonderen. Op drie podia zijn  allerlei soorten muziek, poëzie en proza te beluisteren. Bij de ingang van het dorp is het kasteelpodiumDaar zijn te horen Karlijn & Friends met pop, soul en blues. Marike Rispens brengt songs en liederen van Marilyn Monroe, Ella Fitzgerald en Maria Callas. 

Old Ni-js : Willem, Gerard, Ferdi en Jan

En dan goed ni’js is OLD NI-JS, de rock, de blues en cajun klanken van onze oervaders “uut de Achterhoek.” Ze speelden bij Toontje Lager, Puddingh , Boh Foi Toch en oh ja ….. Normaal! Live in Laag-Keppel: Ferdi Joly, Jan Manschot, Willem Terhorst en Gerard de Braconier. 'Heilig vuur' waaraan zich niet alleen de fans zullen warmen. Middenin de Dorpsstraat is naast Galerie Enny Espace een straatpodium met de dichters van HIPP samen met muziek van H&S en VPS KeK, afhaalpoëzie en andere verrassingen: o.a. uitreiking kinderpoëzieprijs.

Bij het pomppodium is er volop ruimte voor geweldige muziek van o.a. gitarist Raimond Surquin met Maria Joao, fadozangeres; VPS KeK; Olden Keppel en De Eendracht, geweldige orkesten , zangkoor Feeling met Pien Hartjes als soliste en Nevermind een geweldig poporkest. Ook dansen Lefamm, net terug uit New York en de volksdansgroep de Knupduukses uit Vorden.

Er zijn leuke kinderactiviteiten zoals letters schilderen op enorme grote doeken en met houten letters iets knutselen voor vader. Kinderboekenschrijfster Loes Hazelaar verzorgt kinderworkshops in een huifkar. De tuin van kasteel Laag-Keppel is geopend voor publiek. Voor iedereen zijn er heerlijke hapjes en tapjes met o.a. Achterhoekse wijn van wijnboerderij ‘t Heekenbroek. Overal is ruimte om te zitten, een praatje met een kunstenaar te maken, te genieten van de muziek of iets lekkers te drinken of te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten