vrijdag 16 maart 2012

Ondertussen in Bredevoort
VAN VOSSENBLOND NAAR CONTRABAS | Boekenweek 2012 in Bredevoort


Rascha Peper deed research voor haar nieuwste boek Vossenblond. Zij ontmoette zo Frits Laarman en leerde zo alles over zijn vak: archeozoölogie. Hij staat dan ook model voor de hoofdpersoon van het boek Walter Tervoort. In hoeverre is fictie en werkelijkheid één vragen wij ons af? U ook?

Rascha Peper is er zondagmiddag 25 maart niet bij, maar René de Zeeuw, boek-handelaar uit Bredevoort, geeft een inleiding op haar werk en zal daarna Frits Laarman ‘ontleden’ over zijn contacten met de schrijfster. Frits Laarman is als archeozoöloog verbonden aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Na de pauze is het dan tijd voor muziek. Musicus Wilton Jongmans vertelt over zijn liefde voor de contrabas. Hij speelt al 40 jaar in symfonieorkesten en ensembles. Wilton Jongmans is een geboren verteller over muziek, het orkestleven en de gebeurtenissen op en onder het toneel. Dus een uniek kijkje in het culturele leven van een muzikant.

Literatuur, archeozoölogie en muziek zijn dus de onderwerpen tijdens deze ‘culturele middag’ georganiseerd door de Vereniging Bredevoorts Boek Belang, VVV Bredevoort en de Stichting Bredevoort Kunstmanifesatie (SBK). Iedereen die in het kader van de culturele vriendschap aan wil schuiven, is welkom in Café De Zwaan, Prinsenstraat 7, Bredevoort. Aanvang is 14.30 uur en als het niet een al te groot ongemak is wordt een vrije gift zeker gewaardeerd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten