dinsdag 13 december 2011

Ondertussen in Winterswijk | Aan het woord!Prijsuitreiking Aan het woord! Achterhoek in Theater De Storm


Op
zondag 18 december, aanvang 15:00 uur, vindt de prijsuitreiking van Aan het woord! Achterhoek plaats in de kleine zaal van Theater De Storm aan de Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk.

De jury, bestaande uit Wieb Broekhuijsen (directeur bibliotheek West – Achterhoek), Wim van Til (Poëziecentrum Nederland) en Kees van de Wouw (Regiomanager Arriva Oost Brabant / Achterhoek / Rivierenland), maakt dan de drie genomineerden bekend. De genomineerden treden op en maken daarmee kans op de publieksprijs van
€ 100,-. Aan het eind van het programma maakt de juryvoorzitter de winnaar van de juryprijs bekend. Hij of zij gaat naar huis met een cheque ter waarde van € 250,- en een uitnodiging voor een driedelige masterclass door een ervaren redacteur.  

Naast de voordrachten van de genomineerden zijn er optredens van de uit Apeldoorn afkomstige schrijfster Johanna Geels en schrijver P.F. Thomése.

Johanna Geels (1968) schrijft gedichten en draagt die voor, solo, of met begeleiding van gitarist Mark Beumers. Geels begon met dichten in 2004, kwam rond 2006  in aanraking met het fenomeen voordrachtskunst en won in datzelfde jaar haar eerste poetryslam (Amersfoort).
Haar debuutbundel ‘Tuig’ verscheen in 2008 bij uitgeverij Atlas en werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs. Haar tweede bundel 'Detox' verscheen in 2010.
Op het moment werkt Geels aan haar derde dichtbundel 'Wildberichten' en aan haar debuutroman 'Lieve vrouwen' die in mei 2012 bij uitgeverij Atlas zal verschijnen.
Zij publiceerde in verschillende literaire tijdschriften in Nederland en België, als de Revisor, Boek!magazine, Ons Erfdeel en het Liegend Konijn.
Ook verschenen er gedichten in bloemlezingen waaronder De Poëziedagkalender 2011 en 2012, De Volksverheffing 2007, De beste gedichten van 2008, etc.
In oktober 2009 heeft Geels dankzij een verblijfsbeurs van het Fonds voor de Letteren een maand in het LCB Berlijn gewerkt aan de serie ‘Berlin ist allein, ich auch.’ Deze serie is opgenomen in haar tweede bundel Detox (december 2010).

 P.F. Thomése
(Doetinchem | 1958) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkte een tijdlang als redacteur en verslaggever bij het Eindhovens Dagblad.
Hij debuteerde in 1990 met Zuidland, de bundel waarmee hij prompt de AKO Literatuurprijs won. Sindsdien schreef hij alom geprezen romans, verhalen, essays en novellen.
Zijn grote internationale doorbraak kwam met Schaduwkind (2003), dat in 20 landen werd uitgebracht. Schaduwkind (2003) stond wekenlang in de top-tien en, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en stond op de longlist van de Libris Prijs.
Hij baarde in 2007 opzien met zijn roman Vladiwostok! die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil. Zijn boek Nergensman, Autobiografieën was genomineerd voor De Gouden Uil Literatuurprijs 2009. In 2010 verscheen De weldoener (genomineerd voor de AKO literatuurprijs 2011) dat overladen werd met lovende besprekingen, en in de zomer van 2011 Grillroom Jeruzalem.

Naast de schrijvers treden de rappers Vissers & Jansen voor het voetlicht.
De
presentatie is in handen van dichter Jaap Robben. DJ Lenkens en VJ Lea Groeliker ondersteunen hem met beeld en geluid.

Deelnemers aan de wedstrijd hebben gratis toegang, andere geïnteresseerden betalen
€ 5,-. Men kan reserveren via achterhoek@aanhetwoord.nu Meer informatie is te vinden op www.aanhetwoord.nu

Aan het woord! Achterhoek is een initiatief van KCG, het Gelders kenniscentrum voor kunst en cultuur,  en wordt in samenwerking met Cultuurpact Achterhoek georganiseerd door het Servicepunt Amateurkunst Oost Achterhoek met medewerking van de bibliotheken Oost-Achterhoek, Achterhoekse Poort, West-Achterhoek, Montferland, Graafschap bibliotheken, Poëziecentrum Nederland, Gruitpoort Kunst en Cultuur en Servicepunt Amateurkunst West - Achterhoek. Arriva is de komende twee jaar hoofdsponsor van Aan het woord!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten