donderdag 2 juli 2015

'NDROM16 | Het programma


 ‘nDrom Zestien

Wandelen met de Stichting Eeuwig Erbarmen over de landgoederen Idink en Nibbelink op Sinderen met onderweg poëtische, theatrale en muzikale verrassingen.
Met o.a. in willekeurige volgorde anders is de verrassing er af.

De Hofman Affaire (muziektheater), Maarten Buser (dichter), Thom Groot-Nibbelink (grappenmaker), Hans Hamers (liedjeszanger), Flavoured Ink (popmuziek), Danielle Liebeskind(postrock), Bert Scheuter (dichter), Sirenengang, sirenenzang (poëzie van de Omsmeders), Firma Weijland (muziektheater) en Put (muziektheater).


Start 12:00u. [kassa open 11:30u.] bij Koffieboerderij Groot-Nibbelink, Nibbelinklaan 12, Sinderen (tussen Varsseveld en Silvolde) | Entree vanaf 18 jr. 7,50 Euro | vanaf 12 jr. 3,00 Euro, tot 12 jr. gratis.

Meewandelen op eigen risico.


De Hofman Affaire
Irma Nijhof uit Doetinchem en Henny Hegman uit Gaanderen zagen elkaar al jarenlang op festivals, want allebei traden ze er op. Op een of andere manier trokken de twee vrouwen elkaar op muzikaal en theatraal gebied aan. Op de laatste ‘nDrom besloten ze samen een duo te vormen en op te gaan treden. De laatste lettergreep van hun achternamen zorgde voor de naam: De Hofman Affaire.
Tot nu toe maakten de vrouwen gebruik van covers. Maar nu zijn ze bezig met een eigen show, met eigen liedjes en teksten. Die show gaat over de rol van de vrouw.


Maarten Buser
Dichter, essayist, poëzie- en hiphoprecensent uit Wehl. Veelbelovend en in afwachting van zijn eerste bundel het komende jaar staat hij in de bos zijn gedichten voor te dragen. Uit het blote hoofd. Of slaat de aderverkalking reeds toe?

Thom Groot-Nibbelink
Thom Groot Nibbelink (21) is afgestudeerd journalist, maar is liever grappig op een podium. Zijn eerste voorstelling ‘Solo’ gingt over verwachtingen, waarvan hij nog niet wist of hij daar aan wil voldoen. Hij wenst het publiek veel sterkte.”

Hans Hamers
Zanger-liedjesschrijver, groeide op in Tilburg. Op 11-jarige leeftijd begonnen met gitaarspelen. Onder andere in lokale bandjes waaronder The Folks. Speelde van 2005 tot december 2013 bij Triangulum, het latere Trickle Well. Eigen werk, Nederlandstalige luisterliedjes., gebasseerd op ervaringen tijdens reizen, maar ook ervaringen dichter bij huis. In diverse stijlen, blues, folk, pop, soms ingetogen dan weer expressief. Maar steeds een eigen stijl. In 2014 werd de Cd ‘Er was eens’ uitgebracht.


Flavoured Ink
Rauwe blues, hartverscheurende soul en verhalende country, dat is Flavoured Ink. Een warm, niet alledaags stemgeluid in combinatie met de klanken van piano, contrabas,mondharp, banjo, mandoline en accordeon.
Gerard Hegman, Geo Wassink, Jacqueline Scheuter  spelen zoveel mogelijk originele versies van onder meer Big Mama Thornton, Tom Waits, Dionne Warwick , Adele, Rosetta Tharpe, Frank Sinatra en vele anderen. Muziek van de jaren ‘50 tot heden. Versterkt met Wilco Zoethout op drums zullen ze (dat kunnen we wel verklappen) het festival afsluiten met een stuwende show van anderhalf uur of zo.  Bij Groot-Nibbelink voor de daeledeuren.


Danielle Liebeskind
Danielle Liebeskind de incarnatie van moeder aarde. Improvisatie met gesproken woord in een hoog energiek lawaaibombardement. Een psychedeliese trip van heb ik jou daar in intuïtieve zangstructuren Ga daar maar eens aan staan ondersteund door Martin Luiten gitaar en Donné Brok op drums.
Met gastmuzikanten Gijs van der Heijden. Hij is modern klassiek componist en  won in 2013 de Young Composer award. Wessel Westerveld. Hij maakt sound-machines, waarmee hij geluidskunst(-installaties) maakt. Hij exposeerde al overal in de wereld. Hij komt uit Lintelo en Martin kent hem al sinds zijn jeugd, uit de Ivarca-tijd. ;-) Oh ja, en hij heeft ook AKI gedaan, daar kent Danielle hem dan weer van. 

Sirenengang, sirenenzang
Het dichtercollectief De Omsmeders schreef voor de kunstwandelroute Enghuizen een serie van vijftien kwatrijnen bij de twaalf in de literatuur bekendstaande sirenen. Afhankelijk van de beschikbare stemmen zullen een tiental hiervan gedeclameerd worden tijdens de wandeling, door sirenen verscholen in het lover. Zie voor alle gedichten: www.sirenengangsirenenzang.nl


Bert Scheuter
Spreekstalmeester van ‘nDrom, maar ook grafisch vormgever van het affiche, columnist bij de Gelderlander, maar zeker niet als laatst schuilt er een dichter in hem. Lid van Het instituut Praktische Poëzie (HiPP) en het collectief De Omsmeders. Op het dichtersbankje een sprankelend optreden van hem.

Firma Weijland
Een graag geziene gast het muziektheater rondom muziektheatergroep Firma Weijland, Jack Weijkamp en Lucy Legeland zullen de show stelen, met een voor ons nog niet bekend programma.

PUT
Ook het programma van muziektheater PUT [Jan van de Wiel, Paul van Bergen en Jan den Besten] is speciaal voor de plek gemaakt. Een gekke mix van muziek en toneel waarbij hun unieke kijk op het leven vrolijk maakt. Geschikt van o tot 115 jaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten